Rendhagyó osztályfőnökióra-látogatás a Petőfi Sándor Iskolaközpontban

A jó gyakornokokból alkalmazottak válhatnak

(0 Szavazat)20 megjelenítés

A Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében a csíkdánfalvi Petőfi Sándor Iskolaközpontba került sor május 22-én, szerdán délelőtt rendhagyóosztályfőnöki-óra látogatásra.

Az osztályfőnöki óralátogatáson részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. A megyeelnök felhívta a diákok figyelmét a Gyakornoki programra, és kiemelte, hogy ha külföldre mennek is tapasztalatszerzés céljából: próbáljanak meg a tanult szakmában elhelyezkedni.

Az osztályfőnöki óralátogatáson részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. A megyeelnök felhívta a diákok figyelmét a Gyakornoki programra, és kiemelte, hogy ha külföldre mennek is tapasztalatszerzés céljából: próbáljanak meg a tanult szakmában elhelyezkedni. Kihangsúlyozta, hogy itthon is élni kell a lehetőségekkel, és fontos, hogy szakmailag folyamatosan fejlesszék magukat a fiatalok. A megyeelnök arra bátorította a fiatalokat, hogy keressék őt kérdéseikkel, mindenben próbál segíteni. Arról is beszámolt, hogy az elmúlt években jó együttműködés alakult ki már több csíkszeredai tanintézettel, akiknek a diákjai a megyei tanácsnál gyakorlatoznak, és a tanulmányok befejezése után már több fiatal kolléga az egykori gyakornokok közül került ki.

A májusi ülésen Hargita Megye Tanácsa Internship néven gyakornoki programot is elfogadott, amely felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok számára nyújt lehetőséget arra, hogy hat hónapig hatórás munkaidővel alkalmazza őket Hargita Megye Tanácsa. Erre az időszakra bérezést is kapnak a fiatalok, célja, hogy „belekóstoljanak” a közigazgatási munkába. A gyakornoki idő letelte után a fiatalok bevizsgázhatnak meghirdetett állásokra.

Az eseményen Király Szabolcs, az ügynökség munkatársa három, a diákok körében végzett felmérés eredményét mutatta be és arra biztatta a fiatalokat, hogy tanuljanak szakmát és próbáljanak meg szakképzett munkaerőként elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Ismertette, a Hargita megyei, jelenleg külföldön dolgozó fiatalok körében végzett felmérés kapcsán, hogy a kint megszerzett tapasztalatokat itthon is kamatoztatni lehet.

Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének tevékenységéről bővebben a honlapon:

https://adehar.ro/

Május 24-én, pénteken 10 órától a megyeháza márványtermében gyakornokoknak szóló programokat mutatnak be: az EP gyakornokságot Dobos Erika, az Eurodyssee programot Szigeti Sarolta, míg a Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett gyakornoki programokat Szőcs István ismerteti.

Csíkszereda, 2019. május 23.


[ Ifjusági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774