Rendezvénysorozattal ünneplik az Európai Kreativitás Napját Csíkszeredában

(0 Szavazat)58 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa a tíz országot átfogó CreArt projekt keretében március 18-22. között hat rendezvénnyel ünnepli meg immár negyedik éve az Európai Kreativitás Napját a megyeközpontban.
Mint ismeretes, a CreArt projekt fő célja a képzőművészet mobilitásának elősegítése, a lokális trendek globális körforgásba való emelése, az ifjúság szakmai motiválása az alkotási folyamatra.

A március 18-i program magába foglal egy elsősorban diákoknak szóló oktatási programot: Iochom Zsolt fotóst, a 2015-ös Én és a város CreArt európai vándorkiállításra beválasztott alkotót kértük fel, hogy fotótippekkel, hasznos tanácsokkal lássa el a fotózás iránt érdeklődő fiatalokat. Az előadás pénteken déli 12 órától kezdődik a megyeháza márványtermében.

Pénteken 17 órától a Csíki Székely Múzeum Kossuth Lajos utcai galériájában az elmúlt évek CreArt európai vándorkiállítására beválasztott képzőművészek munkáiból nyílik közös tárlat. A kiállító művészek: Márton Ildikó, Veres Imola, Fülöp József, Iochom Zsolt, Fodor Zsuzsánna és Kovács Kinga. 

Március 21-én, hétfőn 10 órától az Anyaság témában tartanak műhelymunkát a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola és a székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti Középiskola diákjainak részvételével a megyeháza márványtermében.

Ugyancsak hétfőn 11 órától a Hargita Megyei Művészeti Népiskolával közösen húsvéti tojásírásra várják a kisiskolás csoportokat Hargita Megye Tanácsa földszinti hátsó kiállítóterében.

Az idei CreArt európai vándorkiállítás témája: Jegyzetek a jövőről. A Hargita megyei alkotók munkáit felvonultató kiállítást március 21-én, délután 17 órától nyitják meg a Megyeháza Galériában. A kiállító művészek: Csata Kinga Ibolya, Fodor Zsuzsánna, Iochom Zsolt, Kovács Kinga, László Hajnalka, Mezey Ildikó, Szakács Eszter és Vitos Hajnal.

Március 22-én, kedden 17 órától a CreArt európai műhelymunkák és rezidensművész-programokban résztvevő képzőművészek alkotásaiból nyílik kiállítás a Nagy István Művészeti Középiskola aulájában. A kiállító művészek: Gidó Szende Melinda, Bartis Elemér Márton, Berze Imre, Veres Imola, Kovács Kinga és Zsigmond Adél.

 

Csíkszereda, 2016. március 16.


[ Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774