Remek lehetőség fiatal politikusoknak

Negyven év alatti helyi és megyei választott vezetők jelentkezhetnek

(0 Szavazat)15 megjelenítés

A régiók és városok európai hete (The European Week of Regions and Cities – EWRC) rendezvénysorozatának tizenhedetik kiadását idén október 7-10. között szervezik meg Brüsszelben. Az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a Régiók Bizottsága támogatásával megvalósuló többnapos rendezvényen az elmúlt évekhez hasonlóan idén is partnerként vesz részt Hargita Megye Tanácsa.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, a Régiók Bizottsága raportőreként felhívást osztott meg közösségi oldalán, amely lehetőséget biztosít fiatal politikusoknak a rendezvényen való részvételre. A sikeresen jelentkezőknek a szervezők fizetik az útjukat, továbbá 269 eurót is biztosítanak a további költségek fedezésére. A jelentkezés feltétele, a negyven év alatti életkor (a rendezvény időpontjáig ne töltse be a jelentkező), legyen egy mandátuma (helyi vagy megyei tanácsosként, polgármesterként, választott vezetőként), ugyanakkor ne legyen tagja a Régiók Bizottságának.

A jelentkezni június 28-ig van lehetőség az alábbi angol nyelvű űrlap kitöltésével:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/young_politicians_call_interest_EWRC

- Arra biztatok minden fiatal, közösségünkért tenni tudó és akaró választott képviselőt, hogy szánjon 5-10 percet a jelentkezési űrlap kitöltésére, hogy régiónk is súllyal legyen képviselve ezen a rangos eseményen – fogalmazott Borboly Csaba.

A régiók és városok európai hetéről

A régiók és városok európai hete (OPEN DAYS) egy évente megrendezett négynapos, brüsszeli központú rendezvény, amelynek során a régiós és városi közigazgatásban dolgozó tisztviselők, valamint szakértők, oktatók és kutatók oszthatják meg egymással a regionális és városfejlesztés területén kialakult bevált módszereiket és ismereteiket. A rendezvény emellett az EU kohéziós politikájának fejlesztésével kapcsolatos politikai kommunikáció elismert fóruma is, amely ráirányítja a döntéshozók figyelmét arra, hogy az uniós döntéshozásban a régiók és városok szempontjait is figyelembe kell venni. A régiók és városok európai hete a legnagyobb ilyen jellegű európai nyilvános rendezvény.

 

Csíkszereda, 2019. június 22.


[ Nemzetközi hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774