Remek lehetőség fiatal helyi és megyei választott vezetők számára

(0 Szavazat)29 megjelenítés

A régiók és városok európai hete (The European Week of Regions and Cities – EWRC) rendezvénysorozatának tizennyolcadik kiadását idén október 12-15. között szervezik meg Brüsszelben. Az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a Régiók Európai Bizottsága támogatásával megvalósuló többnapos rendezvény számos szakmai programon való részvételre és az EU politikákat, programokat érintő tapasztalatcserére nyújt lehetőséget. Ennek érdekében egy külön felhívással hirdették meg a fiatal választott politikusokra irányuló programot.

Arra biztatunk minden fiatal, közösségünkért tenni tudó és akaró választott képviselőt, hogy szánjon 5-10 percet a jelentkezési űrlap kitöltésére, hogy régiónk is súllyal legyen képviselve ezen a rangos eseményen.

A sikeres jelentkezőknek a szervezők fizetik az útjukat, továbbá 274 eurót is biztosítanak a további költségek fedezésére. A jelentkezés feltétele, a negyven év alatti életkor (a rendezvény időpontjáig ne töltse be a jelentkező), legyen egy mandátuma (helyi vagy megyei tanácsosként, polgármesterként, választott vezetőként), ugyanakkor ne legyen tagja a Régiók Bizottságának.

Jelentkezni május 31-ig van lehetőség az alábbi angol nyelvű űrlap kitöltésével: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/InterestForm_YEPs_Jan2020

Jelentkezésnél előny az angol nyelv ismerete, egyes események angol nyelven zajlanak, illetve az EU vonatkozású témakörök ismerete – kiemelten a kohéziós politika, green deal és Európa jövője -, illetve ezen a téren szerzett tapasztalat tevékenységük során.

További információk a felhívásról: https://cor.europa.eu/hu/engage/Pages/Yeps.aspx

 

A régiók és városok európai hetéről

A régiók és városok európai hete egy évente megrendezett négynapos, brüsszeli központú rendezvény, amelynek során a régiós és városi közigazgatásban dolgozó tisztviselők, valamint szakértők, oktatók és kutatók oszthatják meg egymással a regionális és városfejlesztés területén kialakult bevált módszereiket és ismereteiket. A rendezvény emellett az EU kohéziós politikájának fejlesztésével kapcsolatos politikai kommunikáció elismert fóruma is, amely ráirányítja a döntéshozók figyelmét arra, hogy az uniós döntéshozásban a régiók és városok szempontjait is figyelembe kell venni. A régiók és városok európai hete a legnagyobb ilyen jellegű európai nyilvános rendezvény.

Bármilyen további információk és kérdés esetén a Nemzetközi kapcsolatok részleg munkatársai szívesen állnak rendelkezésükre a nemzetkozi@hargitamegye.ro email címen.

 

Csíkszereda, 2020. május 26.


[ Nemzetközi hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774