Remek lehetőség fiatal helyi és megyei választott vezetők számára

(0 Szavazat)22 megjelenítés

A régiók és városok európai hete (The European Week of Regions and Cities – EWRC) rendezvénysorozatának tizennyolcadik kiadását idén október 12-15. között szervezik meg Brüsszelben. Az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a Régiók Európai Bizottsága támogatásával megvalósuló többnapos rendezvény számos szakmai programon való részvételre és az EU politikákat, programokat érintő tapasztalatcserére nyújt lehetőséget. Ennek érdekében egy külön felhívással hirdették meg a fiatal választott politikusokra irányuló programot.

Arra biztatunk minden fiatal, közösségünkért tenni tudó és akaró választott képviselőt, hogy szánjon 5-10 percet a jelentkezési űrlap kitöltésére, hogy régiónk is súllyal legyen képviselve ezen a rangos eseményen.

A sikeres jelentkezőknek a szervezők fizetik az útjukat, továbbá 274 eurót is biztosítanak a további költségek fedezésére. A jelentkezés feltétele, a negyven év alatti életkor (a rendezvény időpontjáig ne töltse be a jelentkező), legyen egy mandátuma (helyi vagy megyei tanácsosként, polgármesterként, választott vezetőként), ugyanakkor ne legyen tagja a Régiók Bizottságának.

Jelentkezni május 31-ig van lehetőség az alábbi angol nyelvű űrlap kitöltésével: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/InterestForm_YEPs_Jan2020

Jelentkezésnél előny az angol nyelv ismerete, egyes események angol nyelven zajlanak, illetve az EU vonatkozású témakörök ismerete – kiemelten a kohéziós politika, green deal és Európa jövője -, illetve ezen a téren szerzett tapasztalat tevékenységük során.

További információk a felhívásról: https://cor.europa.eu/hu/engage/Pages/Yeps.aspx

 

A régiók és városok európai hetéről

A régiók és városok európai hete egy évente megrendezett négynapos, brüsszeli központú rendezvény, amelynek során a régiós és városi közigazgatásban dolgozó tisztviselők, valamint szakértők, oktatók és kutatók oszthatják meg egymással a regionális és városfejlesztés területén kialakult bevált módszereiket és ismereteiket. A rendezvény emellett az EU kohéziós politikájának fejlesztésével kapcsolatos politikai kommunikáció elismert fóruma is, amely ráirányítja a döntéshozók figyelmét arra, hogy az uniós döntéshozásban a régiók és városok szempontjait is figyelembe kell venni. A régiók és városok európai hete a legnagyobb ilyen jellegű európai nyilvános rendezvény.

Bármilyen további információk és kérdés esetén a Nemzetközi kapcsolatok részleg munkatársai szívesen állnak rendelkezésükre a nemzetkozi@hargitamegye.ro email címen.

 

Csíkszereda, 2020. május 26.


[ Nemzetközi hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2023, január»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774