Rangos fotókiállítás a Megyeháza Galériában

Augusztus végéig tekinthető meg a tárlat

(0 Szavazat)57 megjelenítés

Szerdán, július 29-én délután számos fotós és tárlatlátogató jelenlétében nyílt meg a csíkszeredai Megyeháza Galériában a XIV. Magyar Nemzetközi Fotóművészeti Kiállítás.

A Magyar Nemzetközi Fotóművészeti Kiállítást először 2001-ben szervezték meg. Azóta a Magyar Fotóművészek Világszövetsége szervezésében ez a kiállítás évente összefogja a magyar fotóművészeket. 2003-tól ugyancsak ez a kiállítás zárja minden évben a Magyar Fotográfia Napját ünneplő eseménysorozatot.

A házigazda Hargita Megye Tanácsa részéről Kinda Jolán menedzsment-vezérigazgatóhelyettes köszöntötte a megjelenteket, és felkérte Kovács László Attilát, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének erdélyi alelnökét, hogy ismertesse a kiállítás célkitűzését és az aktuális pályázati kiírást.

Kovács László Attila sepsiszentgyörgyi fotográfus rámutatott arra, hogy a tárlat célja bemutatni és népszerűsíteni mindazon magyar alkotók munkásságát, akik a Kárpát-medencében vagy azon túl gazdagítják az egyetemes fotókultúrát, ugyanakkor művészi tevékenységükkel kapcsolatot teremtenek a különböző országok, népek és kultúrák között. Életkortól és foglalkozástól függetlenül bárki pályázhat, aki magyar állampolgár, vagy magyar nemzetiségűnek vallja magát, bárhol is él a nagyvilágban. Az idei pályázatra augusztus 8-ig lehet benevezni, bővebb információkat találnak erről a Magyar Fotóművészek Világszövetségének honlapján.

– A szakmai szempontok mellett jelkép értéke is van a kiállításnak, hiszen különböző országokban élő, a fotókulturális nemzeti örökséget gyarapító magyar alkotók műveit sorakoztatja fel, immár tizennegyedik alkalommal, így nagy öröm számunkra, hogy végre Csíkszeredában is kiállíthatjuk a több mint 1300 fotó közül a zsűri által kiválasztott ötven alkotást – fogalmazott Kovács László Attila.

Az országban talán az egyetlen olyan kiállító tér, a Megyeháza Galéria, amely egész héten a nap huszonnégy órájában látogatható. Így minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Csíkszereda, 2015. július 30.


[ Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774