Rajzversenyből tábor a Hatos Villában

(0 Szavazat)17 megjelenítés

A Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás – melynek létrehozója és többségi fenntartója Hargita Megye Tanácsa -Kedvenc táborhelyem a Hatos Villa címmel rajzpályázatot hirdetett Hargita megyei általános iskolák V–VIII. osztályos tanulóinak. A pályázat célja, hogy ez a korosztály is felfedezze és megszeresse a Homoródfürdőn található Hatos Villa táborhelyet, valamint újraélesszék a hajdani homoródfürdői diáktábort, ezáltal is népszerűsítve Hargita megye turizmusát.

Festői környezetben, Homoródfürdőn várja vendégeit az újranyílt Hatos Villa. A környéken bővizű borvízforrások, hideg-meleg vizes szénsavas fürdők, lovaglási lehetőség fogadta az oda látogató gyerekeket. Kikapcsolódásra kiválóan alkalmas környezet évszaktól függetlenül. A villa 44 férőhelyes, fürdőszobával és kis felszerelt konyhával.

A pályázatra minden osztály egy közös, A2-es méretű rajzot kellett készítsen, tehát az osztály minden tanulója részt kellett vegyen a munkafolyamatban.

Csíkszeredától Etédig több osztály is beküldte munkáját, negyven pályamunka közül választotta ki a zsűri a csíkkarcfalvi Mártonffy György Általános Iskola VI. osztályának rajzát, vezetőtanáruk András Eszter. A témának megfelelően, a munka (rajz) – amely bármilyen tehnikával készíthető volt, a Hatos Villát vagy a környékét, illetve a táborban zajló tevékenységeket kellett ábrázolja.

A nyertes osztály egy négynapos táborozást nyert a homoródfürdői Hatos Villában, teljes ellátással, a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás részéről.

Színes programok és teljes ellátás várta a táborba érkező gyerekeket a múlt héten, valamint az őket kísérőket, Kelemen Erzsébetet, az iskola aligazgatónőjét, Bíró Katalin osztályfőnököt.

Az első napon megérkeztek, elfoglalták a szobáikat, majd sétáltak a Borvizek útján, az Ilona-völgyében ismerkedtek a helység értékeivel. A kutak környékéről gyűjtöttek különböző növényeket, amelyet kollázs formájában kihelyeznek az osztályukban.

Tizenkét borvízkutat látogattak meg, a Vészfarki, a Csorgó, a Lobogó, a Névtelen, a Mária borvizeket, a Hidegfürdőt, a Klotild, a Betongyűrűs, az Ilona borvizeket, a Kálmán forrást, a Fenyves és a Tódor Sándor borvizet.

Ebéd után jöhetett egy jó kis csapatjáték, történelmi ismertetővel egybekötve. Két csapat volt, a rómaiak és helybéliek csapata, végül a helybéliek nyertek. A játék végén a gyerekek egy kis tánccal lepték meg oktatóikat. Csíkkarcfalván néptáncoktatásra járnak, és szerették volna bemutatni tudásukat.

Második nap reggeli után fejtörő, lufiborotválás, memóriajáték következtek, majd vígan fürdőzhettek a patakban. Ezután jöhetett az ebéd, majd séta a lovardáig, ahol mindenki kipróbálhatta a lovaglást. Sok gyerek most ült először lovon, így nagy élményt nyújtott számukra ez a lehetőség. A táborhelyre való visszatérés közben rőzsét gyűjtöttek az esti tábortűzhöz.

Harmadik nap a reggeli végeztével előkészítették az alapanyagokat a bográcshoz, és közösen ebédet főztek. A finom ebéd után a gyerekek nagy örömére strandolás volt a program. Vacsora után pedig buli volt, hisz másnap már indulni kellett haza.

A táborbontás után, élményekkel tele indult haza az osztály. A táborban zajló programok és közös tevékenységek nagyon jól összekovácsolták a csapatot, egyöntetűen kijelentették, hogy vissza akarnak térni a villába családjaikkal együtt, hogy ők is részesüljenek a festői környezet látványából, valamint a villa által nyújtott kényelemből. Ugyanakkor az osztályközösség is vissza akarnak menni táborozni, hisz még sok közös élmény vár rájuk a Hatos Villánál.

 

Csíkszereda, 2018. augusztus 22.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774