Projektportfóliót készített Hargita Megye Tanácsa

Még bőven akad munka

(0 Szavazat)32 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa és annak alintézményei figyelembe véve az eddig történt megvalósításokat projektportfóliót készített, amelyből kiderül milyen Hargita megye fejlesztésére vonatkozó tevékenységeket, célokat, terveket, projekteket szeretnének folytatni, illetve milyen új ötleteik vannak. A projektportfóliót a megyei tanács tagjai május 30-án, hétfőn tartott soros ülésükön fogadták el. A portfólió a következő linken érhető el:  http://hargitamegye.ro/testulet/tanacshatarozatok/elvi-hatarozatok.html.

A projektportfólióból kiderül a továbbiakban szeretnének javítani a sajtó képviselőivel való kapcsolaton a lakosok jobb tájékoztatása érdekében. Továbbra is támogatják a kulturális és a hagyomány népszerűsítését szolgáló tevékenységeket, az ifjúsági, sport, családi, turisztikai, önkéntes tűzoltókkal, romákkal kapcsolatos kezdeményezéseket, a tanulmányi versenyek szervezését. Emellett folytatják a kisebbségek jogait és kötelességeit célzó események, egészséges életmód, fiatalok oktatásának támogatását is, és azon tevékenységekét, amelyek célja Hargita megye értékeinek fejlesztése. Ezenkívül megyei utak javítását is tervezik, a felsoroltak között szerepel a 137-es Székelyudvarhely-Székelykeresztúr szakasz, a 131-es, 133-as, 137A jelzésű útszakasz, valamint a 128-as és a 125-ös megyei besorolású utak renoválása, illetve járdák építése, a Kisvillany, Kisvíz program folytatása. Továbbá felújítanák többek között a Kissolymos-Székelykeresztúr, Csíkszentkirály-Büdösfürdő közötti szakaszt, az Úzvölgye felé vezető, valamint a csíkpálfalvi utat is. Ugyanakkor a folytatandó projektek között szerepel a régészeti tevékenységekkel, műemlékvédelemmel kapcsolatos projektek további támogatása. Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata folytatja a biciklis ösvények kialakítását hegyvidékeken, önkéntesek toborzását célzó programokat szervez az elkövetkezendő években, valamint bázist szeretnének építeni Borszéken és Tusnádfürdőn. A Tölgyesi Pszichiátriai Kórház fejlesztése, felszerelésének bővítése is szerepel a projektportfólióban, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházra vonatkozó tervek között pedig hasonlóan több a fejlődést célzó pályázatokra való jelentkezés szerepel, valamint a csíksomlyói kórház elköltöztetése, orvosoknak lakások biztosítása és leszállópálya építése a helikopter számára. A fejlesztési ügynökség folytatná Hargita megye kiállításokon való promoválást befektetők megyénkbe vonzása érdekében, valamint ipari park létrehozását tervezik.

- Úgy vélem büszkék lehetünk mindenre, amit együtt sikerült megvalósítanunk, minden tevékenységünk célja a Hargita megyében élők életszínvonalának  javítása volt. A portfólióból az is kiderül, hogy mi az, amit hátra hagyunk a következő testületnek, láthatják, hogy mi az, amit érdemes folytatni, irányadó pontként fog szolgálni a következő megyei tanács tagoknak. Az elmúlt nyolc évben számos projektet valósítottunk meg közösen, de még sok a tennivaló – fejtette ki Borboly Csaba megyeelnök.

A projekportfólión kívül a megyei tanács beszámolót is készített az elmúlt nyolc év tevékenységéről, amely elérhető a következő linken: http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/kozerdeku-informaciok/eves-beszamolo.html.

 

Csíkszereda, 2016. május 31.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774