Profikat, amatőröket és különleges adottsággal rendelkezőket is támogat Hargita Megye Tanácsa

A sport mindenkié!

(0 Szavazat)20 megjelenítés

A tömegsportot és a versenysportot is támogatja Hargita Megye Tanácsa, a 2019-es költségvetés elfogadása után idén is meghirdette sportpályázatait a megyei önkormányzat. A pályázatokat május 16-ig lehet benyújtani Hargita Megye Tanácsa székhelyén, illetve a területi irodákban, és várják az amatőr és a profi sportolók jelentkezését egyaránt.

A kiírásra jelentkezhetnek a Hargita megye területén sporttevékenységet folytató, jogi személyiséggel rendelkező sportegyesületek, sportklubok.

Az idei kiírás támogatja a versenysport népszerűsítését Hargita megyéért versenyzünk mottóval, a sportolók felkészítését, illetve országos és nemzetközi bajnokságokon való részvételét kimagasló eredmények elérése érdekében, valamint országos és nemzetközi sportversenyek/események megszervezését. A megyei tanács finanszírozza tömeges sporttevékenységek szervezését, amelyek a szabadidő eltöltésére kínálnak alternatívát, illetve hozzájárulnak a közösség mozgásra való neveléséhez. A program támogatja a különleges adottságokkal rendelkező fiatalok kiválogatását és továbbirányítását a klubokba, helyi, országos és nemzetközi sportesemények szervezését, valamint a tömegsportversenyeken való résztvételt. A különleges szükségletűek sportolását is támogatja a megyei önkormányzat, ennek keretében sporttevékenységek szervezését, a különleges szükségletű sportolók felkészítését, illetve országos és nemzetközi bajnokságokon való részvételét. A kiírás lehetőséget nyújt a más finanszírozó szervezetekhez benyújtott pályázatok finanszírozási önrészének támogatására. Fontos viszont, hogy a vissza nem térítendő támogatás nem fordítható profittermelő tevékenységre.

– Idén később fogadták el az országos költségvetés, így késett az önkormányzatok költségvetése is. Ezért valamelyest lerövidült a program futamideje, de ez nem akadályozza a tevékenységet. A jó hír pedig, hogy 2019-ben 100 000 lejjel növekedett a programra szánt finanszírozás – mondta a kiírás kapcsán Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsa pályázatokért felelős alelnöke.

A pályázati program keretösszege 650 000 lej, a pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában május 16-án 12 óráig, valamint a területi irodákban május 16-án 10 óráig lehet benyújtani (Székelyudvarhely: 1918. December 1. út  9 szám, Székelykeresztúr: Szabadság tér 55 szám, II. emelet, Gyergyószentmiklós: Szabadság tér 15 szám, Maroshévíz:  Nicolae Bălcescu sugárút 14 szám (a polgármesteri hivatal székhelye), II. emelet, 214 iroda).

– A sportnak, a mozgásnak fontos szerepe van az egészség megőrzésében, szerves része az egészséges életmódnak. Hargita Megye Tanácsa sportpályázatán keresztül évről évre támogatja az amatőr és a profi sportolókat, sportfelszerelések beszerzését, sportesemények szervezését. Célunk, hogy támogassuk azokat a tevékenységeket, amelyek mozgásra sarkallják a lakosságot, a fiatalokat, illetve azoknak a profi sportolóknak a felkészülését, akik jó eredményeikkel megyénk hírnevét öregbítik – nyilatkozta a kiírás kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A pályázati űrlapokat on-line a következő linken: http://www.hargitamegye.ro:8090/?lang=hu, valamint elektronikus formában a csucsandras@hargitamegye.ro e-mail címre is szükséges elküldeni.

A vissza nem térítendő támogatás a sporttevékenységeket támogató programmal kapcsolatos dokumentációban leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető, amely megtalálható a www.hargitamegye.ro oldalon, illetve Hargita Megye Tanácsának székhelyéről (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 208/A iroda) lehet beszerezni, kapcsolattartó személy Csúcs András, telefon: 0266 207700/1308, e-mail: csucsandras@hargitamegye.ro.

Csíkszereda, 2019. április 18.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774