Prioritás az egészségügy fejlesztése

A magyarországi KDNP küldöttsége érkezett Csíkszeredába

(0 Szavazat)10 megjelenítés

Csíkszeredába látogatott Magyarországról a második legnagyobb kormánypárt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) küldöttsége Harrach Péter frakcióvezető vezetésével. A küldöttséget a megyeházán fogadta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, ezután meglátogatták a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházat, majd részt vettek a helyi és hagyományos termékek vásárán. A küldöttség tagja volt Velkey Péter országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Mentelmi Bizottságának elnöke is. 

A magyarországi politikusok megtekintették a kórházban a sürgősségi osztályt, és szóba álltak a munkaközösséggel. Romániában és Magyarországon is fejlődő terület az egészségügy, és nagyjából azonosak a nehézségek, a problémák is, vonta le a következtetést a helyszíni látogatáson Harrach Péter.

Nagy fejlődésen ment át a csíkszeredai kórház, ehhez megfelelő támogatást kapnak az intézmény fenntartójától, a megyei tanácstól, számolt be dr. Konrád Judit kórházmenedzser. A szakemberek kivándorlását a megyei tanács által épített orvoslakásokkal, a fejlődés, a hivatás gyakorlásának lehetőségével, a bizalomra alapozott csapatmunkával próbálják visszaszorítani, mondta. Kívülről is pozitív visszajelzéseket kapnak, folyamatosan újabb szakokat vezetnek be, hangsúlyt fektetnek a kutatásra és az oktatásra, ebben partnerük a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem. A fejlesztésekben az irány a betegek igénye, céljuk, hogy a kórház elérje a 2-es besorolást. Idén harmadik alkalommal ismét megtartják a kórháznapokat, amely a lakosságnak és a szakmának egyaránt szól, számolt be a kórház vezetője.   

Több előrelépés történt az ideggyógyászat területén, ismertette dr. Melles Orsolya orvosigazgató, elsősorban a személyzetet bővítették, de egy fontos céljuk is teljesült, a napokban elvégezték az első trombolízist, ami egyedülálló a megyében.

Az egészségügy területén vagy a Sapientia esetében látható a magyar kormány elkötelezettsége, mondta Borboly Csaba, és arra biztatta a szakorvosokat, hogy számoljanak be a szükségletekről, ugyanis a csíkszeredai kórház az az intézmény, amely a fejlődés útjára lépett és érdemes a támogatásra.

A magyarországi küldöttségnek, de minden érdeklődőnek termékkóstolót tartott a helyi és hagyományos termékek vásárán Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége. A hentesárut, péktermékeket, sajtkészítményeket, szörpöket, kürtős kalácsot elégedetten kóstolták, sokan érdeklődtek, hogy hol lehet beszerezni ezeket.

 

Csíkszereda, 2019. május 31.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774