Pokorny Attila land art munkáiból nyílt kiállítás

Természetes frekvenciák a Megyeháza Galériában

(0 Szavazat)100 megjelenítés

A VI. Székelyföld Napok rendezvénysorozat keretében nyitották meg október 15-én, csütörtök délután Pokorny Attila Természetes frekvenciák című kiállítását a csíkszeredai Megyeháza Galériában.

A tárlatlátogatókat Czimbalmos Attila, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ vezetője köszöntötte, majd felkérte Túros Eszter művészettörténészt a kiállítás szakmai megnyitójára. A művészeti központ menedzsere kihangsúlyozta, hogy a marosvásárhelyi születési természetművészettel foglalkozó Pokorny Attila első ízben állít ki Csíkszeredában. „Az elmúlt kilenc évben több nagyon színvonalas nemzetközi kiállításon szerepelt, meghívottja volt számos konferenciának és alkotótábornak” – fogalmazott Czimbalmos Attila.

Pokorny Attila 1977-ben született Marosvásárhelyen. 2001-ben végzett szobrász szakon a Kolozsvári Képzőművészeti Egyetemen, majd három évig a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán a Képzőművészeti Mesteriskola Dla-képzésének hallgatója volt. Ő készítette II. Rákóczi Ferenc mellszobrát Marosvásárhelynek. Számos nemzetközi szimpóziumon, művésztelepen, konferencián és kiállításon vett részt Európában. Az elmúlt két évben főszervezője a Gernyeszegi Nemzetközi Kastélypark Művésztelepnek a Teleki Kastélyban. Az utóbbi kilenc évben szinte csak a természetművészettel foglalkozott.

Túros Eszter néhány értelmezési szempontot villantott fel megnyitó beszédében. „Pokorny Attila munkásságnak egyik fő motívumát képezik a varratok, úgy eddigi munkásságát is mintha képzeletbeli varratok tartanák össze. A mostani kiállítás többnyire a különböző alkotótáborokban készült helyspecifikus alkotásaiból, természetművészeti megnyilvánulásaiból válogat. A művész nyomokat talál és nyomokat hagy a természetben” – mutatott rá a művészettörténész.

A tárlat november 4-ig tekinthető meg a nap huszonnégy órájában a Megyeháza Galériában.

Csíkszereda, 2015. október 16.


[ Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774