Pest megyei kiállítás nyílt a Megyeháza Galériában

Élő testvérmegyei kapcsolatok

(0 Szavazat)39 megjelenítés

Színes világ címmel Pest megyéből hozták el a csíkszeredai Megyeháza Galériába Garajszki József képző- és iparművész válogatott alkotásait. A festmények és rajzok mellett a műkedvelők egyedülálló bőrplasztikákat tekinthetnek meg november 14-ig.

A kiállítást Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke Szabó Istvánnal, a Pest Megyei Önkormányzat elnökével együtt nyitotta meg csütörtökön, október 20-án. A házigazda szerepében Bíró Barna Botond a testvérmegyei kapcsolatok elmélyítéséről beszélt, mondván, hogy ez a kapcsolat él és tartalma van, hiszen idén májusban Pest megye értékeit mutatták be Csíkszeredában, azt megelőzően pedig Hargita megye értékeit tekinthették meg a Székely Fesztiválon, Budapesten. Az alelnök ugyanakkor elmondta, hogy a jövőben a Hargita megyei művészeknek is lehetőséget biztosítanának a Pest megyei bemutatkozásra.

Szabó István Pest megyei elnök örömét fejezte ki, hogy Székelyföldre hozhatták a tárlatot. Beszédében a térségek identitását hangsúlyozta, ugyanakkor fontosnak nevezte a két megye kulturális értékeinek bemutatását egymásnak. Varga László fafaragó művész a szakmai méltatás mellett tolmácsolta Garajszki József üzenetét, mely szerint  a művész örvend annak, hogy a VII. Székelyföld Napok alkalmával lehetőséget biztosítottak a kiállításra.

Az Iparművészeti Főiskolán diplomázott művész tanára biztatására tanulta ki a belsőépítészeti szakmát, ami hasznosnak bizonyult. Belsőépítészeti munkái mellett párhuzamosan elégítette ki művészi hajlamait, és több mint harminc kiállítást követően Csíkszeredában is megtekinthetők alkotásai.

Csíkszereda, 2016. október 21.


[ Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774