Példaértékű partnerség Hargita Megye Tanácsa és a Gyulafehérvári Caritas között

Ismertették az együttműködés eredményeit

(0 Szavazat)39 megjelenítés

A Hargita Megye Tanácsától kapott támogatások felhasználását ismertette szokásos évi sajtótájékoztatóján a Gyulafehérvári Caritas, szerdán, október 7-én. Szabó Barna megyemenedzser kiemelte a Caritas megyénkben kifejtett tevékenységének fontosságát, elmondása szerint 2014-hez képest a megyei tanács idén kisebb költségvetésből gazdálkodhatott, ennek ellenére sikerült a Caritast nagyobb összeggel támogatnia. Eszerint 2014-ben a szervezet hét programja kapott támogatást 685 760 lej értékben, 2015-ben pedig kilenc programot támogatott Hargita Megye Tanácsa, összesen 807 846 lejjel. 

– Fontosnak tartjuk a szociális tevékenységek támogatását, így a civilszervezetek munkájának segítése elengedhetetlen, hiszen közelebb állnak az emberekhez, és hatékonyabban fel tudják használni azokat az összegeket, amelyeket a közhivatalok kiutalnak – tette hozzá Szabó Barna.
Péter György, a Gyulafehérvári Caritas szociomedikális ágazatának vezetője példaértékűnek nevezte azt az együttműködést, ami az évek során kialakult a megyei tanács és a Caritas megyei szervezete között.

– Hargita Megye Tanácsa volt az első, amely felkarolta a szervezet munkáját a térségben. A Caritas Hargita megyében itthon érzi magát, azt tapasztalhatjuk, hogy évről évre van fejlődés az egyre hatékonyabb együttműködésnek köszönhetően – mondta az ágazati vezető hozzátéve, hogy a minden évben több településen megszervezett szűrővizsgálat az egyik legsikeresebb program, hiszen a lakosság részéről is mindinkább érdeklődés mutatkozik ezekre, a vizsgálatokon ugyanis időben kiderülnek a problémák, így hatékonyabban lehet őket kezelni.

Ludescher László, a szociális ágazat vezetője az idén 25 éves Caritas munkáját a megyében messzemenően sikeresnek nevezte az ország többi megyéjéhez viszonyítva, hozzátéve, hogy ugyanolyan egyedülálló Hargita Megye Tanácsa hozzáállása a szervezet munkájához.

– Örömünkre szolgál, hogy a szűkös költségvetés ellenére a megyei tanácsnak idén sikerült növelnie támogatását. A Caritas munkája Hargita megyében nem lenne ilyen sikeres a megyei tanács stratégiai partnersége nélkül, reméljük, a jövőben is számíthatunk a támogatására – mondta Ludescher László. Az ágazati vezető megemlítette, hogy szeretnék bővíteni a Csíkszeredában működő Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató Központ tevékenységét, amely az egyik legnagyobb intézmény a megyében, ugyanakkor a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Idősek Otthona rehabilitációját is szeretnék befejezni, amelyhez Hargita Megye Tanácsa 214 360 lejjel járult hozzá.

A szervezet költségvetéséből ebben az évben is az otthoni beteggondozás szolgálata részesült a legnagyobb arányban, amihez a megyei tanács 440 ezer lejjel járult hozzá. Támogatta továbbá többek között a családsegítő szolgálatot (72 886 lej), a falugondnoki szolgálatot (40 000 lej) és a fogyatékkal élőket segítő programokat (14 300 lej).

Csíkszereda, 2015. október 7.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774