Pályakezdési lehetőségekkel várja a Kolozsváron tanuló egyetemistákat Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)37 megjelenítés

Székelyföldi karrierépítésre ösztönözte a kolozsvári egyetemistákat Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke egy kötetlen péntek délutáni kávéházi beszélgetés alkalmával március 3-án. A kolozsvári Café Bulgakov irodalmi kávéházban 25 résztvevővel zajlott eseményen a megyei tanács elnöke és Szőcs-Mátyás István, a Menedzsment vezérigazgatóság vezetője Hargita Megye Tanácsának egyetemisták számára ajánlott lehetőségeit mutatta be. 

Mint elhangzott, az intézmény több szinten ajánl lehetőségeket a diákok számára, így már az egyetemi éveik során betekintést nyerhetnek az intézmény működésébe a meghirdetett gyakornoki és önkéntes programokon való részvétellel, ugyanakkor megpályázhatják a számukra kiírt ösztöndíjakat is. Egy másik szinten, ha hosszabb távon szeretnének elköteleződni az érdeklődők, akkor teljes munkaidős, munkaszerződéses állást is megpályázhatnak. A beszélgetés során ezen lehetőségekkel összefüggő általános tudnivalókat mutatták be az intézmény képviselői. Javaslatként elhangzott az elnök részéről, hogy a diákok írjanak államvizsgadolgozatot olyan témakörben, amely hozzájárul Hargita megye fejlesztésének bármely területén való fejlesztéséhez, amely építkezéstől kommunikációig bármi lehet, ehhez pedig az intézmény biztosítja a körülményeket.

- Jelenleg a társadalomtudományi és műszaki tanulmányokat végző diákokra van a legnagyobb szükségünk a megyei tanácsnál, de szinte bármilyen szakterület iránt érdeklődő számára kínálunk lehetőségeket, hiszen Hargita Megye Tanácsánál és alárendelt intézményeinél az élet szinte minden területét lefedő, széleskörű tevékenységeket folytatunk. Ugyanakkor szívesen fogadunk minden kezdeményezést, ötletet a diákok részéről – ismertette Borboly Csaba a beszélgetés alkalmával.

A tanácselnök hangsúlyozta a megyei intézménynél való karrierkezdés előnyeit, mint például annak a lehetőségét, hogy a munka során széleskörű kapcsolati tőkére tehetnek szert a diákok, az intézmény munkaszervezése pedig lehetőséget ad arra, hogy már akár a gyakornoki program során hasznos feladatok megoldásában is kipróbálhassa magát a bátrabb diák a máshol szokásos fénymásoláson és aktahordozáson túl. Borboly Csaba nem titkolta azt sem, hogy az elvárásaik is magasak, sokat kell dolgozni, viszont ez egyben olyan tapasztalati befektetés is, amely megtérül a későbbiekben, ugyanakkor az alkalmazást követően a Hargita Megye Tanácsa által biztosított munkakörülmények és bérezés tekintetében versenyképessé vált a magánszférával.

A megyei tanács képviselői válaszoltak a diákok kérdéseire, és biztatták őket az itthonmaradásra, hiszen mint elhangzott, itthon is lehet boldogulni, az ehhez vezető út első lépéseinek megtételéhez pedig Hargita Megye Tanácsa védett körülményeket biztosít a beszélgetés során bemutatott programjain keresztül.

A találkozót Borboly Csaba Facebook-oldalán is meghirdette: https://www.facebook.com/events/1867495456843080/

Kolozsvár, 2017. március 4.


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, március»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774