Ozosep: új helyszínen, töretlen sikerrel

Nagy az érdeklődés Bukarestben a székely termékek iránt

(0 Szavazat)34 megjelenítés

Az elmúlt hétvégén Bukarestben megszervezték a XII. Ozosep („Az a szép...”) székelytermék-vásárt. A szervező a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) bukaresti fiókszervezete, és ezúttal is támogatta Hargita Megye Tanácsa, illetve az alintézményeként működő Hargita Megyei Agrárkamara. A helyszín változott, most az I. kerületi Amzei piacon vett részt 26 székelyföldi termelő.

Nagy-Bege Zoltánnak, a társaság bukaresti fiókja elnökének elmondása szerint napi 3000 látogató fordult meg a rendezvényen, amelyen gulyással, toros káposztával, csirkepaprikással, kürtőskaláccsal és lángossal csalogatták a vásárlókat, valamint élőzenével, Petra Acker és Britta Seidner duettjével is biztosították a hangulatot. A két énekesnő a borszéki One More Minute zenekart helyettesítette, ez a kis csapat tavaly, a vásáron debütált Bukarestben, de most betegség miatt nem tudott fellépni.

Juhász-Borsa Orsolya, a bukaresti fiókszervezet alelnöke elmondta, hogy szeptemberre tervezik a következő vásárt, és céljuk a belvárosi helyszín megtartása, hogy növeljék „a véletlenül betérő” vásárlók arányát, azaz ne csak az interneten vagy más forrásból előre értesülő személyek jussanak oda. Az alelnök szerint mindenképpen van lehetőség a vásár bővítésére, erre törekednek alkalomról alkalomra. Elmondta azt is, hogy a vásár által a bukarestiekkel megszerettetik a székelyföldi gasztronómiát, ami egyéb téren is növelheti a fővárosiak érdeklődését régiónk iránt.

A rendezvényt az agrárkamarán keresztül támogató Hargita Megye Tanácsa elnöke, Borboly Csaba ennek kapcsán azt nyilatkozta, hogy folytatni szeretnék a székely termékek népszerűsítését az országban és a határokon túl is, akár a portékák nagy üzletláncokba való bejuttatásával, ami már sikerült, de a kört szeretnék bővíteni.

– A Székely termék védjegy évekkel ezelőtti levédése az egyik legsikeresebb kezdeményezésünk, ezáltal és a vásárokon való részvétel biztosításával több száz termelőt segítettünk jövedelemhez – mondta a megyei tanács elnöke.

További információ, fényképek a rendezvényről: https://www.facebook.com/TargulOzosep

Csíkszereda, 2016. június 13.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774