Lovas tábor és közösségépítés

A gyergyószentmiklósi Mézes Patkó Egyesület közleményét továbbítjuk.

(0 Szavazat)52 megjelenítés

A vakáció kezdetével egy időben lovas tábort szervez Gyergyószentmiklóson a Mézes Patkó Egyesület, 6-16 éves gyerekek számára. A tábort első alkalommal Hargita Megye Tanácsa is támogatja ifjúsági pályázati kiírásán keresztül.
Hegyvidék, szabadon legelésző lovak, friss levegő, jurtában alvás, ló fürösztés a határtalan szabadság érzése - nos, ez csak néhány azon élmények közül, amelyeknek részese lehet az a gyerek, aki részt vesz nomád lovas táborban. 

Az itt eltöltött 5 nap alatt a kis lovasok megtapasztalhatják, milyen az Isten adta természet részévé válni, a lónak társa, barátja lenni, mert minden percünket a lovak körül töltjük el. A tevékenységeken a gyerekek aktív részesei lesznek az etetésnek, ápolásnak, tűzifahordásnak és mindennel, ami tábori életünkkel és lovaink körüli teendőkkel kapcsolatos. A lovas tábor elsősorban a lovakkal való kapcsolódásra, csatlakozásra nevel, a tábor résztvevői sok érdekességet tanulhatnak meg a lovak viselkedéséről, szokásaikról. A lovas oktatás programja egyénre szabott, minden gyerek egyéni szintjéhez igazodik.

A tábor alatt ilyen izgalmas tevékenységeink lesznek, mint a szőrén lovaglás, megpróbálkozunk kisebb akadályok ugratásával, kipróbáljuk, milyen a lovaglás szabadon, amikor már nem vagyunk a futószárhoz kötve, szakszerű lópucolási, nyergelési, kantározási feladatokkal ismerkedünk, megtanuljuk irányítani a lovat a földről és a hátáról, megtanuljuk, hogy kell vezetni a lovat, hogy ne lépjünk egymás lábára, íjazási alapismereteket sajátítunk el, kézműves foglalkozásokon ismerkedünk őseink mesterségeivel.

A Mézes Patkó Egyesület egyik fő célja nemzeti lovas kultúránk elsajátítása, ápolása, kutatása. Életre hívását a tudatosítás, a felelősségvállalás inspirálta, és elsősorban maga a tudás és a fejlődés áll a fókuszban. Olyan igényes lovasokká szeretnénk válni, hogy képesek legyünk a lovainkban rejlő adottságokat felszínre hozni és kiteljesíteni. A baráti társaságunkat tömörítő egyesületünk célja, hogy a magyar lovas kultúra világában minél inkább elmélyedjünk, majd pedig az itthoni lovasokhoz egyszerűen, érthető módon eljuttassuk ezt, ezáltal is újítva a magyar lovas kultúrát régiónkban is. Gyerekek számára évente szervezett lovas táboraink is arra a küldetésünkre épülnek, mely szerint feladatunk a nemzeti lovas kultúránk megújítása és terjesztése. Hisszük, hogy a kultúrát csak közösségben lehet művelni, és kötelességünknek érezzük ennek részesévé válni.

A tábor megnyitójának időpontja június 18, hétfő 11 óra, helyszín a Hétvirág panzió.

Gyergyószentmiklós, 2018. június 14.


[ Ifjusági hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774