Összefogás a borszéki nagyszabású beruházás befejezésére

(0 Szavazat)38 megjelenítés

Az elmúlt években Hargita Megye Tanácsa számos erőfeszítést tett annak érdekében, hogy be tudják fejezni a borszéki kezelő- és wellnessközpontot. Az idei év közepén bejelentették, hogy folyamatban vannak a kezelőközpont befejező munkálatai, ma, szeptember 25-én pedig arra keresték a lehetőséget, hogy a megyei tanács hogyan tudja segíteni a nagyszabású beruházás befejezését, és ennek érdekében született meg a megoldás, hogy társulási megállapodást írjon alá Hargita Megye Tanácsa és Borszék Önkormányzata. 

A központ speciális eszközökkel való felszereléséhez Borszék Polgármesteri Hivatalának még szüksége van körülbelül kétmillió lejre, amelynek nincs birtokában, mivel a helyi közigazgatásnak évente vissza kell fizetnie a költségvetésének közel egyharmadát a beruházás megvalósításához felvett hitel törlesztésére.   

„Meggyőződésünk, hogy az utolsó száz méteren kell találjunk megoldást arra, hogy felszereljük a régió egyik legnagyobb kezelőközpontját. Megvizsgálva a lehetőségeket, arra a következtetésre jutottunk, hogy a legjobb megoldás, ha társulási megállapodást köt a megyei tanács és Borszék Polgármesteri Hivatala. Így meg tudja nyitni kapuit a kezelőközpont, amely nemcsak a lakosság egészségi állapotának javulásához járul hozzá, hanem a térség turisztikai fellendüléséhez is, növelve a turisták és az idelátogatók számát” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.  

A kezelőközpont építése több éve folyamatban van, a projekt 2011-ben indult. Sajnos, a kezdeti lelkesedés után a kormánytámogatások csökkentek. Még szükség van a belső munkálatok befejezésére és a felszerelés beszerzésére, hogy működni tudjon a kezelőközpont.

Az épületben egy kezelőközpont és egy wellnessközpont található. Nyáron ezer, télen hétszáz személy befogadására alkalmas. A hidroterápiás és az elektroterápiás kezelések mellett lesz masszázs, mofetta és borvízfürdő. A wellnessrészlegen lesz kinti és benti medence, finn és infraszauna, illetve gőzfürdő.   

A beruházás részletei az alábbi linken érhetők el:

http://investitii.hargitamegye.ro/node/14816/slide

 

Csíkszereda, 2020. szeptember 25.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774