Örmény közösségi találkozót tartottak Gyergyószentmiklóson

Borboly Csaba: Hargita megye szolidáris Lorj testvérrégióval

(0 Szavazat)23 megjelenítés

A Székelyföld Napok keretében, október 11-én került megrendezésre Gyergyószentmiklóson az Örmény Családos találkozó, a Gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus Egyesület szervezésében. A találkozón az örmény közösségben kiemelkedő személyeket díjazták. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint, Gyergyószentmiklóson különös színfolt az örmény közösség munkája és példaértékű lehet mindenki számára.

– A közösség munkáját nemcsak Hargita megye, hanem Székelyföld szintjén is nagyra értékeljük. Jelentős tevékenységet végeznek, ami erőt ad a többi közösségnek is. Fontos, hogy mindig kitartóan megtartják programjaikat, templomot újítanak, építkeznek – mondta el Borboly Csaba, hozzátéve, az örmény közösség munkáját támogatni fogják a továbbiakban is.
A megyeelnök a jövőt tekintve bizakodó szavakkal illette a közösség tagjait.
– Bizakodóan kell tekintenünk a következő négy évre is, fontos találkozni, a szokásokat megtartani, egymáshoz fordulni. Bízom benne, hogy az új városvezetésen keresztül erre még inkább lehetőség lesz. Napjainkban Örményország nehéz időket él át, tekintve az örmény-azeri konfliktust. Ezért fontos, hogy Hargita megye részéről szolidaritást vállaljunk Lorj (Lori) testvérrégióval. Az elkövetkező négy évben is számíthathatnak támogatásunkra. A Hargita megyeiek szolidárisak az örmény kapcsolatokkal szemben. A testvérmegyei kapcsolatokat tekintve fontos megemlíteni, hogy az örményországi testvérmegyénkkel, Lorj régióval való együttműködés mindkét rész feléről pozitívumot, segítséget, új lehetőségeket jelent. Ezért szükséges, hogy a külföldi testvérmegyékkel és régiókkal szoros kapcsolatot ápoljunk az elkövetkezőkben is – fejezte ki Borboly Csaba.
Az örmény régióval való kapcsolat 2017-ig nyúlik vissza. Ekkor írta alá Hargita Megye Tanácsa és Lorj régió az együttműködési szándéknyilatkozatot Gyergyószentmiklóson. Ezt követően 2019. szeptember 27-én Vanadzorban (Örményország) aláírták a testvérmegyei szerződést is. A tavaly szeptemberi kiutazáskor a következők kapcsán beszéltek együttműködési lehetőségekről: oktatási intézmények közötti együttműködés, táborok szervezése gyerekeknek és fiataloknak, gasztronómia, vállalkozói tanácsadás, gazdasági, kereskedelmi együttműködés, és nem utolsó sorban a kulturális együttműködés.
Az Örmény Családos találkozóról készült videót az alábbi linken tekinthetik meg:
https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/3244464528934241


Csíkszereda, 2020. október 12.
 


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, március»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774