Orbán Balázs utat alakítanának ki Székelykeresztúr környékén

Kistérségi turisztikai útvonallal lendítenének az idegenforgalmon

(0 Szavazat)32 megjelenítés

Egy kistérségi, Orbán Balázs nevét viselő turisztikai útvonal kialakításának lehetőségét vetette fel Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Székelykeresztúron tartott, egyházaknak szóló pályázati tájékoztatón, március 28-án. A Mária úthoz hasonló elképzelést vázolt, csak Székelykeresztúr környékére vonatkozóan, a felekezetek bevonásával. A megyei tanács elnöke arra kérte az egyházak képviselőit, segítsenek a térség szálláshelyeinek felleltározásában. 

– Az útvonal kialakítása segítene a helyi lakosságnak és a térségbe érkező vendégeknek a minőségi, élménydús és hasznos szabadidő eltöltésében – jelentette ki Borboly Csaba, aki szerint fontos egyházi szinten is a térségi egyeztetések bevezetése, mert így könnyebben meghatározhatják a fejlesztési és tevékenységi prioritásokat, így turisztikai téren is.

Az elöljáró úgy véli, az egyház olyan évezredes tapasztalattal rendelkezik, társadalomszervezés terén is, ami már rég megérett a bizalomra. Mint a fórum után nyilatkozta, a hitélet mellett azért is tartják fontosnak a felekezetek támogatását, mert általuk helyi társadalmunk számos szegmensét segítik, kezdve az ifjúsági tevékenységektől a kultúrán át a turizmusig.

A pályázati és közbeszerzési tájékoztatón az egyházi élet teendőinek és gondjainak megbeszélése mellett helyet kaptak a térséget érintő gazdasági és kulturális problémák. A résztvevőket átfogóan tájékoztatták annak érdekében, hogy az elnyert támogatásokat törvényes keretek között tudják megfelelően felhasználni és elszámolni.

– Jelen fórum célja, hogy minden a legnagyobb rendben haladjon. Tájékozottan, odafigyelve nem hibázhatunk, kár is lenne, hiszen értékek támogatásáról van szó – fogalmazott Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2017. március 29.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774