Online rendszeren keresztül követik a tej-kifli programot

Jelentősen megkönnyíti tanintézetek és a szállító cégek munkáját is 

(0 Szavazat)176 megjelenítés

Működik az online szoftver, amelybe naponta töltik fel a tanintézetek a napi diák létszámot, ez alapján a tej-kifli programban kiszállító vállalatok leszállítják a napi adagokat. A március 6-i, hétfői sajtótájékoztatón ugyanakkor György Zsolt a szoftverrendszert létrehozó Cosys IT cég vezetője rámutatott a rendszer azon lehetőségére amelynek köszönhetően az iskolák a leszállított termékek kapcsán visszajelzést küldhetnek a cégeknek a minőséget és mennyiséget illetően is.

A cégvezető ugyanakkor elismerően beszélt a felület működését megelőző munkáról is, amelyhez pozitív hozzáállást tanúsítottak a tanintézetek és a cégek is. Jelenleg több mint 8 000 dokumentumot töltöttek fel az adatbázisba, így visszamenőleg is könnyedén leellenőrizhető a diákok létszáma és a leszállított termékek, a 367 tanintézetből 345 használja a szoftvert, amelyhez a remények szerint a későbbiekben minden tanintézet csatlakozik.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint az eleve rossz tej-kifli program visszásságait igyekeznek korrigálni az online felület révén. A törvény értelmében a diák létszámnak megfelelő termékeket köteles kifizetni a megyei tanács. A rendszernek köszönhetően pedig az „ügyeskedéseket” igyekeznek ki küszöbölni. – A rendszer megkönnyíti a cégek dolgát is, hiszen fölösleges legyártani azon termékeket, amelyre nincsen diák, a megyei tanács csak azt fizetheti ki, így pontosabb az elszámolás is – fejtette ki a megyeelnök, hozzá téve, hogy sajnos az iskola igazgatók rengeteg olyan háttér munkát kénytelenek elvégezni, amely már meghaladja egy tanintézet iskola igazgatójának kötelességét, ezzel a rendszerrel pedig egy terhet igyekeznek levenni vállukról.

Görbe Péter főtanfelügyelő szintén hasznosnak nevezte a rendszert, ugyanakkor a tanintézetek igazgatóinak felelősségét emelte ki a napi helyes diák létszám feltöltését az adatbázisba.

A rendszer lehetőséget biztosít a tanintézetek számára a közvetlen visszajelzésre a kiszállító cégeknek, ugyanebben a rendszerbe a megyei tanács, a tanintézetek és a kiszállító cégek mellett a tanfelügyelőség is teljes körű felhasználást kapott. Az érintettek közötti kommunikáció ennek köszönhetően jelentősen megkönnyebbül, csökkentve a bürokráciát is. Mint azt az előzőekben írtuk az ötlet abból ered, hogy a tanintézetekbe kiszállított termékek minősége kapcsán folyamatosan érkeznek panaszok, az érintettek pedig a rendszernek köszönhetően átláthatóbban és egyszerűbben követhetik a kormány program működését, a beszállítók pedig számon kérhetők.

A tej-kifli program témájában megjelent eddigi közleményeink az alábbi linken olvashatóak:

http://www.hargitamegye.ro/hirek/tej-kifli.html

Csíkszereda, 2017. március 6.


[ Tej-kifli program ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774