Online követhető buszmenetrendet üzemel be Hargita Megye Tanácsa a kényelmesebb utazásért

Az alkalmazással az illegális fuvaroztatást is visszaszorítanák

(0 Szavazat)64 megjelenítés

A Hargita megyei buszmenetrend online követhető applikáció fejlesztésére és beüzemelésére írtak alá szerződést június 5-én, kedden, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és a temesvári székhelyű ETA Automatizări Industriale Kft. képviselői. Bihar megyében már működik egy hasonló rendszer. A jó példát látva a gyakorlatban is, 2016-ban, Pásztor Sándor, Bihar megyei tanácselnöknél tett látogatás során fogalmazódott meg annak igénye, hogy Hargita megyében is elérhetővé tegyenek egy ilyen alkalmazást. 

Ennek mentén keresték az együttműködést a 11 Hargita megyei busztársaság képviselőivel. Barabás Árpád szerződésfelelős elmondása szerint az applikáció nem csak a menetrendet, hanem GPS-rendszer segítségével a menetrend szerint közlekedő járműveket is követhetik, annak várható érkezését tervezhetik, és az esetleges késéseket is látják majd az utasok. Az applikáció három nyelven lesz használható és a fejlesztők a megyei tanács kérésére interaktív felülettel is ellátják. Borboly Csaba szerint az üzemeltető rendkívül nyitottan áll hozzá kéréseikhez, hiszen mindez az utazók kényelmét kell szolgálja. – Bízom benne, hogy a rendszer amellett, hogy megkönnyíti az utazást egyre többen választják a tömegközlekedést és a legtávolabbi falvakból is könnyebben és kiszámíthatóbban érnek be az emberek munkahelyükre és a gyerekek iskolába. Szeretnénk elérni, hogy reális és vonzóbb alternatíva legyen a tömegközlekedés a megyében. A rendszerrel ugyanakkor visszaszorítanánk az illegális fuvaroztatást is. Az applikáción belül lehetőséget akarunk biztosítani, arra, hogy az utazok megjegyzéseiket is elküldhessék az üzemeltetőnek, akár fotókkal együtt is – tette hozzá Borboly Csaba.

Augusztus 1-től lesz elérhető az applikáció a tervek szerint, addig folyamatosan fejlesztik, tesztelik és betanítják az alkalmazást kezelőket.

Csíkszereda, 2018. június 5.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774