Online értékesítés nyújthat megoldást a termelőknek

Keresik a lehetőségét a gazdák kompenzálásának

(0 Szavazat)28 megjelenítés

Elmarad a május 16-ra tervezett helyi termékek vására Csíkszeredában – jelentette be pénteken késő esti videóüzenetében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

– A hét elején amikor úgy döntöttünk, hogy a május 15-én feloldott korlátozások után május 16-án, szombaton megszervezzük a havi vásárt, nem volt egyetlen nyilvántartott aktív fertőzött eset sem Csíkban. Az elmúlt 24 órában viszont hirtelen számottevően megugrott Csík környékén a koronavírussal fertőzöttek száma, este derült ki, hogy újabb fertőzöttek vannak a városban és környékén. Felhívással fordult felénk az alintézményünkként működő Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház, tekintettel arra, hogy nagyon sok a beutalt vírusos beteg, a vásár megszervezése elősegítheti a vírus tovább terjedését, ami leterhelné a kórház ellátó képességét – számolt be a részletekről Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Péntek este rendkívüli on-line vezetőségi ülést hívtunk össze, egyeztetve a Vidékfejlesztési bizottság elnökével Becze Istvánnal, és a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség munkatársaival, ahol az a felelős döntés született, hogy jelen körülmények között ne kerüljön sor a havi vásárra.

A megyeelnök ugyanakkor azt is kihangsúlyozta, hogy a vásárnak szánt gazdaságélénkítő hatását el kívánják érni, megkeressük a törvényes formáját, hogyan lehet kompenzálni a termelőket, akinek vesztesége származik az elmaradt vásár miatt.

– A termelők megértését kérjük, ugyanakkor a vásárlókat arra biztatjuk, hogy telefonos rendeléssel részesítsék előnyben a hagyományos és helyi termékeket. Ahogy a csíki helyzet normalizálódik és csökkenő tendenciát fog mutatni a vírus terjedése a városban és környékén, folytatjuk a vásár megszervezését. Addig is az elkövetkező napokban több kampányt is indítunk, elősegítve, hogy a helyi termékek eljussanak a vásárlókhoz – fűzte hozzá Borboly Csaba.

Borboly Csaba közösségi oldalán közzé tett felhívása az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/2967099703375154/

Csíkszereda, 2020. május 16.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774