Online befektetési katalógussal csábítják Hargita megyébe a beruházókat

Hargita megye befektetési lehetőségeinek listáját bárki bővítheti javaslataival

(0 Szavazat)35 megjelenítés

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége és fenntartója, Hargita Megye Tanácsa online befektetési katalógust állított össze, felmérve Hargita megye beruházási lehetőségeit. Az összeállításában a helyi önkormányzatokkal, vállalkozó szervezetekkel, közbirtokosságokkal is konzultáltak többek között. A katalógus online elérhető, az ügynökség ugyanis folyamatosan frissítené, aktualizálná azt.

A két nyelven olvasható katalógus aktualitását az adta többek között Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint, hogy az elmúlt napokban több befektető is érdeklődött a megye beruházási lehetőségei iránt.

– Célunk, hogy közösen a vállalkozói szervezetekkel és más partnerekkel mindent megtegyünk annak érdekében, hogy a kisebb befektetőket is segítsük és útba igazítsuk a Hargita megyei lehetőségek mentén. Úgy a magánberuházásokat, mint a közberuházások fejlesztési lehetőségeit is ismertetni szeretnénk. Ezzel a gazdasági tevékenység folytatását kívánjuk elősegíteni Hargita megyében. Hargita Megye Tanácsa kommunikációjának is köszönhetően felkeltettük a kis- és középvállalkozók érdeklődését a turizmus és automatizálás terén többek között – mondta Borboly Csaba, hozzátéve, a járványügyi korlátozások felengedését követően nemzetközileg is népszerűsíteni fogják konferenciákon, kiállításokon, munka megbeszéléseken.

A befektetési katalógust további fejlesztési igényekkel egészítenék ki, amelyhez javaslataival bárki jelentkezhet az ügynökségnél.

Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének vezetője szerint a katalógus egy hosszú munkát zár le, de egy még hosszabb folyamat kezdetének első lépése.

– Rajtunk áll, hogy a vállalkozások, önkormányzatok, hogyan tudnak felzárkózni a külföldi befektetők igényeihez, tekintve, hogy alapvetően a külföldi beruházók nyitottak a Hargita megyei fejlesztésekre – tette hozzá az ügynökség vezetője.

A katalógus a 2020.investinhargita.ro oldalon érhető el magyar és román nyelven.

 

Csíkszereda, 2020. július 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774