Az önkéntes tűzoltók munkáját segíti Hargita Megye Tanácsa

Tűzoltócsizmákat adtak át Lázárfalván

(0 Szavazat)54 megjelenítés

Az önkéntes tűzoltók munkáját méltatta július 29-én, kedden Lázárfalván Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Vulkán egyesület székhelyén. A sajtó képviselőinek jelenlétében a helyi tűzoltószertárban adták át azokat a tűzoltó felszereléseket, amelyeket a megyei tanács pályázatán sikerült beszerezni.

Házigazdaként Gáll Tibor, a Vulkán egyesület elnöke köszöntötte Hargita Megye Tanácsa képviselőit. A közel 10 ezer lej értékű tűzoltócsizmák megvásárlásához a megyei tanács 80 százalékos finanszírozással járult hozzá, a 20 százalék önrész mellett. Beszédében köszönetét fejezte ki a megyei tanácsnak, hogy pár éve elindította a programot, amely által tűzoltó-egyesületek is részesülhet támogatásban. Ezekkel az új csizmákkal már bevetésen voltak a hétvégén: az egyesület tagjai a Szent Anna-tónál megtartott búcsúnál felügyeltek, Tusnádfürdőn egy eltűnt fiatalember keresésében vettek részt, valamint Farkaslakán az árvíznél is segítettek.
– Mi legtöbbször oda megyünk, ahonnan más menekül – jegyezte meg Gáll Tibor.
Virág György, Csíkkozmás alpolgármestere elmondta, az önkormányzat a tűzoltóilleték visszafordításából segíti az önkéntes tűzoltók munkáját, jelenleg a kozmási tűzoltószékházat próbálják tatarozni.
– Közmunkával többet is meg tudnánk valósítani, de be kellene vonni a vállalkozói réteget az ügy érdekében – mutatott rá az alpolgármester.
Borboly Csaba megyeelnök példaértékűnek nevezte Gáll Tibor és csapata munkáját:
– Ilyen emberekre van szükség, hogy a dolgok menjenek egyről a kettőre. Nagyon fontos ez az önkéntes munka, amit önök végeznek – mondta köszöntőjében, külön üdvözölve a jelen lévő önkéntes női csapat tagjait is. – Nemcsak a falu van biztonságban önöknek hála, hanem a környék is számíthat segítségükre – fűzte hozzá a megyevezető. Megítélése szerint a tűzoltóilleték jó példa, amit a többi községben is – ahol még nincs – érdemes lenni bevezetni. – Autonómiát építünk, ha itt akarunk saját dolgainkkal foglalkozni, akkor mi magunk kell megoldjuk a gondjainkat. Mi magunk kell előkeressük a forrásokat, mert ha örökké csak várjuk, hogy valaki Bukarestből vagy Brüsszelből hozzon vagy adjon, akkor az nehéz lesz – véli Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2014. július 29.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774