Oktatási segédeszközöket adtak át

Folytatni kívánják a pályázati lehetőséget

(0 Szavazat)23 megjelenítés

A csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium alapítványa, a Segítő Mária Alapítvány sikeresen pályázott Hargita Megye Tanácsa idei őszi pályázati kiírásán oktatási segédeszközök beszerzésére. Ezek ünnepélyes átadására december 17-én, csütörtök délben került sor az iskola fizika-kémia szaktermében Tamás Levente iskolaigazgató, Farkas Ibolya alapítványi elnök, Borboly Csaba megyeitanács-elnök, az érintett szaktanárok és a diákok jelenlétében.

Szabad fordításban Engedd, hogy tegyem és megtanulom címmel hirdetett meg didaktiai eszközfelszerelések beszerzésére pályázatot Hargita Megye Tanácsa. Ennek köszönhetően a természettudományi katedra fizika és kémia szakos szemléltető eszközöket kapott, míg az idegennyelv katedra német és angol oktatást segítő eszközökkel gazdagodott. Ezek összértéke 2900 lej – mondta el köszöntőjében Tamás Levente, a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium igazgatója.

Az intézményvezető megítélése szerint egyre inkább a tapasztalati tudás az, ami felértékelődik. Nagyjából kilenc tizedét elfelejtjük azoknak a dolgoknak, amiket hallunk, de amiket mi magunk végzünk el az jóval nagyobb arányban rögzül. Ezért fontos a szemléltetés, az ez irányú tanítás elősegítése, amelynek már szép hagyománya van iskolánkban – fogalmazott az igazgató. Ez a pályázat egy olyan hozadékot mutatott meg, hogy az apró segítségeknek, gesztusoknak is milyen nagy hordereje tud lenni és elősegíti a csapatmunkát. Beszéde végén köszönetet mondott a megyei tanácsnak, hogy életszerű pályázatot írt ki, amely az iskoláknak nagyon fontos.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke abban bízik, hogy elindult egy folyamat ebben az évben, és ezt tudják folytatni. „Bízom benne, hogy egyre többen nyitnak az új oktatási módszerek fele, hogy ne csak könyvekből tanuljanak a diákok, hanem gyakorlati szinten is elmélyíthessék tudásukat” – hangsúlyozta a tanácselnök. Egy munka mentén kovácsolódik a közösség, mint elmondta, diáktanácselnökként megtanulta, hogy a munkának van öröme. „Amikor az idejéből tud valaki adni másoknak, azt gondolom, hogy annál szebb dolog kevés van az életben” – mondta a diákoknak. Arra biztatta a fiatalokat, hogy tevékenykedjenek a közösségért, ne a televízió és számítógép előtt töltsék el szabadidejüket. A találkozó végén felírta elektronikus címét a táblára, arra kérve a fiatalokat, hogy ha kérdésük van, akkor bátran írjanak az info@borbolycsaba.ro e-mailcímre.

Csíkszereda, 2015. december 17.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774