Okostantermet avattak Borszéken

(0 Szavazat)25 megjelenítés

Újabb lépést tett az alternatív oktatási módszerek gyakorlatba ültetése terén a borszéki Zimmethausen Iskolaközpont. Ezúttal egy „Stiefel” interaktív okostantermet alakítottak ki, avatóját hétfőn, január 6-án tartották a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által szervezett Borszéki Pedagógiai Napok és Pedagógus Lelkigyakorlat első napján.

- A legnagyobb értéknek a gyerekeket tekintjük, a holnap az ő kezükben van – fogalmazott az avatóünnepségen Böjte Csaba ferences rendi szerzetes. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója szerint fontos, hogy a gyerekek pozitív megerősítést kapjanak a szülők és pedagógusok részéről, hiszen csak így tudnak kibontakozni. A szerzetes az alternatív oktatási módszerek fontosságát is kiemelte, majd megáldotta az új létesítményt.

Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Hangsúlyozta, az okostanterem létrehozása fontos lépés a fürdőváros és a megye oktatásában. Meglátása szerint az új idők kihívására jó alternatívát jelent az élmény és projektalapú oktatás, éppen ezért örvendetes, hogy Borszéken több lépés is történt ez irányban az utóbbi időszakban.

- Elavult a mai romániai oktatási rendszer, a gyakorlatba ültetett koncepciók nem biztos, hogy pozitív eredményre vezetnek. Viszont vannak pozitív kezdeményezések, amelyeket mindenképpen támogatni kell – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Az elöljáró szerint rendkívül fontos az oktatás fejlesztése, amit feladatának tekint a megyei tanács, még akkor is, ha nem tartozik a törvény által meghatározott hatáskörébe. A megyeelnök kiemelte, az általa vezetett intézmény minden olyan kezdeményezést támogat, amely segítséget nyújt a pedagógusoknak abban, hogy hatékonyabban tudják végezni munkájukat.

Mik József polgármester a borszéki alternatív oktatás eddigi lépéseit ismertette. Mint fogalmazott, a Lego-oktatás tanévkezdéskor történt bevezetése után, az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskolával zajló együttműködés folytatásaként, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány közreműködésével sikerült a mintegy 13 ezer eurós beruházás révén kialakítani az új okostantermet.

- A minél jobb oktatási körülmények biztosítása mellett fontos, hogy a pedagógusok továbbra is ugyanolyan lelkesedéssel végezzék a munkájukat, hiszen csak így tudnak fejlődni a gyerekek – tette hozzá a polgármester.

Rendkívüli ajándéknak nevezte a Stiefel Okostanterem kialakítását Ferenczy József, a Zimmethaussen Iskolaközpont igazgatója. Az ebből az alkalomból felújított tantermet egy interaktív, okos LCD-kijelzővel látták el, illetve húsz tablettel szerelték fel. A tableteken és az okostáblán is oktatásra kifejlesztett applikációk, egy tanári felügyelet alatt működő kollaborációs (csoportmunka) szoftver segíti a munkát. Bármely tantárgy tananyaga átültethető a digitális eszközökre, az óravázlat elkészítésétől a számonkérésig, jutalmazásig. A rendelkezésre álló applikációk és a szoftverek kínálata olyan széles eszköztárat adnak a tanárok kezébe, melynek segítségével hatékonyabbá tehető az oktatási folyamat.

Borszék, 2020. január 6.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774