Okoskártyarendszer kialakításán dolgoznak Hargita megyében

Lassú, zöld és egészséges turizmust szeretnének

(0 Szavazat)85 megjelenítés

Turisztikai okoskártyarendszer, kerékpárutak és új turisztikai programcsomagok kialakítása egyaránt várható eredménye az INSiGHTS – Integrált stratégiák a lassú, zöld és egészséges turizmus fejlesztésére című európai uniós pályázatnak. Ennek a romániai partnere Hargita Megye Tanácsa, amely igyekszik kiaknázni a projektben rejlő lehetőségeket.

A fent említettek mellett további várható eredmény a mobiltelefonos alkalmazások (applikációk) kidolgozása, egy környezettudatos oktatás megszervezése olyan új turisztikai szolgáltatásokhoz kapcsolódóan, amelyek támogatják az egészséges, környezetbarát életmódot, továbbá a lassú turizmusra épülő hálózatok kialakítása szabadidős programok szervezésére. A pályázat a Duna menti országok turisztikai kínálatának vonzóbbá tételét célozza, ehhez társult Hargita Megye Tanácsa. 14 partner indította el Ausztriából, Bulgáriából, Horvátországból, Magyarországról, Németországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából.

A pályázat lebonyolításában nagy lehetőséget lát Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba, aki szerint ezáltal tovább erősíthetnek a megye turizmusán. Úgy véli, a már futó projektek mellett az INSiGHTS-nak jelentős szerepe lehet abban, hogy a térség turisztikai szolgáltatásait, illetve szolgáltatóit összekapcsolják, és egy rendszerbe vonják be őket, amelynek tagjai egymást erősítik.

– Évek óta dolgozunk azért, hogy a megye turisztikai egységeit, például a szálláshelyeket összekapcsoljuk, és egy közös bérleti rendszert vezessünk be, mindezt azért, hogy több napra találjanak programot maguknak a turisták. A mobiltelefonos alkalmazások, az okoskártyák bevezetése nagyszerűen szolgálja ezt a célt, ezáltal pedig a lakosságnak nagyobb esély adatik arra, hogy a turizmusból szerezzen jövedelmet – nyilatkozta a megyei tanács elnöke.

További információ található az alábbi linken:

http://hargitamegye.ro/integrated-slow-green-and-healthy-tourism-strategies-insights-projekt.html

Csíkszereda, 2017. március 9.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774