Nyugdíjba vonul Hargita Megye Tanácsának főjegyzője

Egyed Árpád: egyik nagy eredményünk, hogy a megyei tanács ma saját épületében tevékenykedhet

(0 Szavazat)33 megjelenítés

Rendkívüli tanácsülést tartott Hargita Megye Tanácsa testülete csütörtökön, február 21-én. Az ülés egyetlen napirendi pontjában mandátumot szavaztak a megyei tanács apparátusának egy alkalmazottjának a Hargita Víz Közösségek Közti Társulat közgyűlésébe.

– Hargita megyében a Hargita Víz egyesület tevékenysége mentén újabb uniós források lehívását tervezzük, ehhez újabb forrásokra van szükség. Sajnos az energiahordozók ára és a minimálbér emelkedése miatt, ennek megfelelő díjnövekedésre fog sor kerülni. Bízom benne, ezt a kényszerhelyzetet mindenki tudomásul veszi. Ezen emelkedések miatt sajnos, közvetve az ivóvíz biztosítására, a használt víz tisztítására, az emberek fizetésére, a gépek karbantartására mind hatással van, ezeket pedig be kellett építenünk a díjba – hangsúlyozta Borboly Csaba.

Ezt követően Egyed Árpád, 23 éves munkáját követően bejelentette nyugdíjba vonulását főjegyzői állásából. A főjegyző kiemelte, hogy egyik legnagyobb eredmény, hogy 1995-ben sikerült Bukarestben elérni, hogy ma a csíkszeredai megyeháza, a hozzátartozó területekkel együtt Hargita Megye Tanácsa tulajdonát képezik. Sok megyei tanáccsal ellentétben nem más tulajdonát képező épületben tevékenykedik az apparátus. Megemlítette a közigazgatás és gyermekjogvédelem területén elért reformokat is, amely szintén a megyei tanács munkáját dicsérik. Egyed Árpád jó munkát kívánt a testület tagjainak és a főjegyzői tisztséget későbbiekben betöltő utódjának.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelte, mindig büszkén mondhatják el, hogy a megyei tanács saját épületében fejtheti ki tevékenységét és számos témakörben országos szinten sikerült egyedi eredményeket elérni. – Bízom benne, ezek az eredmények fogják tovább kísérni és továbbra is számítunk tanácsaira – zárta a megyei tanács elnöke.

Barti Tihamér, Bíró Barna Botond alelnökök és a testület további tagjai szintén megköszönték az elmúlt évek közös munkáját és további sikereket kívántak a tudomány területén Egyed Árpádnak.

Csíkszereda, 2019. február 21.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774