Nyitott a megyei tanács az udvarhelyi városvezetéssel való együttműködésre

Közös terveikről egyeztettek

(0 Szavazat)42 megjelenítés

Megbeszélést tartottak Székelyudvarhelyen az új önkormányzat tagjai, Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, Hargita Megye Tanácsa Fejlesztési Ügynökségének vezetője, Barabás Csaba, valamint az Udvarhelyszéki Kis és Közép Vállalkozások Szövetsége. A találkozón egyeztettek a már folyamatban lévő közös projektekről, azaz a CNC vezérlésű gépkezelői szakosztály indításáról a Bányai János Szakközépiskolában, valamint az inkubátorházról. Abban mindannyian egyetértettek, hogy korábban nem volt jó a kapcsolat a megyei tanács és az udvarhelyi önkormányzat között, de ez meg fog változni a továbbiakban, mivel mindannyian nyitottak az együttműködésre. 

Borboly Csaba megköszönte a jelenlévőknek, hogy a választásokon Udvarhelyen Hargita Megye Tanácsa RMDSZ listája többségi szavazatot kapott, ami kötelezi a megyei tanácsot és az RMDSZ-t, hogy a városért összefogott erőkkel dolgozzanak. Javasolta, hogy a városi önkormányzatban valósuljon meg a kisebbségi-többségi jó kapcsolat, reméli, hogy jó együttműködés lesz a városi tanácsban a megyei tanácshoz hasonlóan, ahol igyekeznek a szolidaritás jegyében konszenzussal meghozni a döntéseket a többség birtokában is, reméli ez jó példa lesz Székelyudvarhelyen. Kérte, hogy az összefogást, a közös munkát folytassák annak érdekében, hogy ősszel a parlamenti választásokon az RMDSZ minél több szavazatot kapjon, mert ez közös ügyük. Elmondta, nem látja értelmét annak, hogy bíróságon tárgyalják meg azt a konfliktust, ami a korábbi vezetőséggel alakult ki a CNC ügyben. Megemlítette, hogy az UKKSZ-el korábban elkezdett közös munka gyümölcsei most kezdenek beérni.

Az ülésen Barabás Csaba beszámolt arról, hogy együttműködési egyezményt kötöttek a szakoktatás szereplőivel Csíkszeredában és Gyergyóban is, javasolta, hogy Udvarhelyen is tegyenek hasonlóan. Továbbá megemlítette a CNC szakosztály előnyeit: aki elsajátítja ezt a szakmát tanulmányai befejezése után azonnal kap munkahelyet, valamint ebben a szakmában az átlagnál nagyobbak a fizetések.

Gálfi Árpád Székelyudvarhely polgármestere kifejtette, a megyei tanáccsal való együttműködés fontos udvarhelyszék számára, reméli a közös munka eredményeként nem csupán a város, de térsége is fejlődni fog. Biztosította a jelenlévőket arról, hogy nyitottak a partnerségre. Hozzátette ők, mint önkormányzat hangsúlyt fektetnek a szakmaiságra, céljuk, hogy mindenhol szakképzett emberek dolgozzanak. A polgármester beszámolt arról, hogy szeretnének biciklis utat megvalósítani Udvarhelyen, és ehhez kérte a megyei tanács  támogatását.

Orbán Árpád alpolgármester elmondta reméli jó irányba fog haladni a megyei tanáccsal való együttműködés, mivel eddig nem volt megfelelő a kapcsolat így csak annál jobb lehet. 

A felek közösen ellátogattak az inkubátorházba és a Bányai Szakközépiskolába, ahol az igazgató a leendő CNC osztály termében fogadta az elöljárókat, és bemutatta a tanműhely felszereltségével kapcsolatos terveket.

Csíkszereda, 2016. június 29.


Szakoktatás ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774