Népviseleti darabokkal gazdagodtak

(0 Szavazat)19 megjelenítés

     A Csíkszéki Erdélyi Kárpát Egyesület (rövidítve CsEKE) sikeresen pályázott a Hargita Megye Tanácsa által kiírt, A hagyományos népviseletek támogatása 2019-ban című programban. A pályázati támogatásból női ingeket és szoknyákat, valamint férfi mellényeket vásároltunk. A tavaly is részesültünk Megyei Tanácsos pályázati támogatásban, amelyből női cipőket és férfi nadrágokat vásároltunk.

Az idei támogatásból vásárolt népviseleti ruházattal az egyesületünk táncosai kiegészült, teljes népviseleti öltözetben tudnak a színpadra lépni.

   A támogatásból vásárolt népviseleti termékek átadási eseményére október 16-án, szerda este került sor a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola (Taploca utca, 21 szám) dísztermében 19 30 órai kezdettel. Meghívottak voltak a Megyei Tanács és a sajtó képviselői. A tánccsoport tagjainak ünnepélyes keretek közt átadtuk a női ingeket és szoknyákat, valamint a férfi mellényeket. A táncosok örömmel fogadták a szép ruhákat, hiszen ezeket a népviseleti termékeket saját erőből nem tudnák megvásárolni.

   Tekintettel, hogy az utóbbi években rendszeresen részt vettünk a farsangbúcsúztatókon, az Ezer Székely Lány Napja ünnepségeken, az EKE Vándortáborok megnyitó ünnepségein, a hargitafürdői Borvíznapokon, felkerestük a szépvízi öregotthon lakóit, a sikeres és színvonalas fellépéshez szükségünk volt az egységes ruházatra és vidékenkénti más-más népviseleti ruhára.

   A jövőre is szép terveink vannak, e támogatás segít abban, hogy a jövőbeli fellépéseink során –mint csapat- az egységet mutassuk és a magyar népviselet páratlan szépségét népszerűsítsük.

   A számunkra oly szükséges támogatásért köszönetet mondunk Hargita Megye Tanácsa vezetőségének és a pályázatot elbíráló illetékeseknek.

  Köszönet a csíkszeredai Maxim- és Proterco KFT vezetőségének, aki a pályázat önrészét támogata.

   Továbbá köszönetet mondunk a pályázat lebonyolításában segítséget nyújtó, útmutatót adó Megyei Tanács szakembereinek.


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774