Nemzetközi kiállításon népszerűsítik a székelyföldi turisztikai ajánlatokat

(0 Szavazat)27 megjelenítés

A székelyföldi turisztikai kínálatokat mutatják be Hargita és Kovászna megyeiek közösen a november 12–15. között Bukarestben tartandó Romexpo nemzetközi turisztikai vásáron, ahol egy desztinációként, Székelyföld brand elnevezéssel népszerűsítik a régiót. 

A turizmus szempontjából fontos szakmai találkozón részt vesz Hargita megyéből a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás, a Csík Info, az Udvarhelyi Turinfo, a Csomafalvi Turisztikai Iroda, a Sóvidék-Hegyalja Turisztikai Egyesület, a parajdi wellness központ, Kovászna megyéből a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, Kovászna város és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Panziós Tagozata.

A szakmai kiállításon a székelyföldi ajánlatokat egy 45 négyzetméteres standon mutatják be. Népszerűsítik a téli programokat, a szilveszteri ajánlatokat, a sípályákat és az ezekhez kapcsolódó turisztikai szolgáltatásokat, illetve a tavaszi szabadidős tevékenységeket is.

„Tematikus kiállítás lévén, fontos a részvétel, hiszen itt találkozik a kínálat és a kereslet. Egy ilyen jellegű nemzetközi vásáron az vesz részt, aki kedvezményes áron keres például sítúrát vagy szilveszteri ajánlatot. A különböző utazásszervező cégek Európa síparadicsomait mind felsorakoztatják, ezért rendkívül fontos a jelenlétünk, hogy a székelyföldi ajánlatok, mint például a Hargita Sírégió bérletei és kedvezményes ajánlatai (http://visitinharghita.ro/index.php/ro/viziteaza/oferte-turistice/24-experien-539-e-de-iarna/, http://visitinharghita.ro/index.php/ro/viziteaza/oferte-turistice/23-regiunea-schiabila-harghita-va-a-537-teapta/, http://visitinharghita.ro/index.php/ro/viziteaza/oferte-turistice/21-valea-vulcanilor/, http://visitinharghita.ro/index.php/ro/viziteaza/oferte-turistice/22-vizita-in-538-inutul-sarii/, http://visitinharghita.ro/index.php/ro/viziteaza/oferte-turistice/6-povestea-pietrelor/) is felkerüljenek az európai térképre”, fejtette ki Mezey Zsolt, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás ügyvezető igazgatója.

Dombora Lehel, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület vezetője a téma kapcsán kifejtette: „Háromszék számára is fontos, hogy kínálata, mint minden évben most is megjelenjen a bukaresti turisztikai vásáron. Jelenleg is növekvőben van a belföldi turisták érkezése Háromszékre, ennek a tendenciának szeretnénk eleget tenni a jövőben is.”

A székelyföldi ajánlatok 2009-től vannak jelen külön standdal a nemzetközi turisztikai kiállításokon, melyek célja, hogy a szabadidős lehetőségeket térségenként népszerűsítsék. A szakterület képviselői a népszerűsítő anyagaik mellett a konkrét ajánlataikat is bemutatják a kiállításon. A népszerűsítő anyagokból megismerhető az adott térség és a szabadidő eltöltésének lehetőségei.


Csíkszereda-Sepsiszentgyörgy, 2015. november 10.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774