Nemzetközi fallabdakupa Csíkszeredában

Hargita Squash Kupa a hétvégén

(0 Szavazat)29 megjelenítés

Harmadik alkalommal szervezi meg a csíkszeredai Transylvanian Tennis & Squash Sportegyesület a Hargita Nemzetközi Squash Kupát november 2–5. között Hargita Megye Tanácsa támogatásával.

A megmérettetésre Bukarestből, Brassóból, Maroshévízről, Kolozsvárról, Sepsiszentgyörgyről, Temesvárról, valamint Budapestről és Szegedről érkeznek versenyzők.

Szász László, az egyesület elnöke a kedden, október 31-én tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a verseny célja a fallabda, mint sportág népszerűsítése a térségben, hiszen a Forbes magazin is a világ legegészségesebb sportjává nyilvánította.

– Törekszünk ezt a sportágat itt a környéken is népszerűsíteni, mivel áthidalja a négy évszakot, a zord időjárási viszonyokat és egész évben űzhető – hangsúlyozta Szász László.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke ma felkereste a Transylvanian Tennis & Squash klubot, hogy személyesen tájékozódjon az egyesület terveiről, és az elmúlt időszak sikereiről. A megyeelnök gratulált Szász Lászlónak, hogy felkarolta és népszerűsíti a sportágat, hiszen Csíkszeredát már nemzetközi szinten is jegyzik. Szász Kincső, a Csíkszeredai Transylvanian Tennis & Squash Club versenyzője az ifjúsági és a felnőtt női kategóriában egyaránt országos első helyen áll. A világranglistán jelenleg a 14. helyet foglalja el, jövőre szeretne ezen javítani, és bekerülni a legjobb tíz közé – hangzott el a helyszínen.

– Az immár nemzetközivé váló Hargita Squash Kupa térségünk hírnevét növeli évről-évre, amiért minden elismerésem a szervezőknek – nyilatkozta a megyeelnök, aki Facebook bejegyzésében méltatja Szász Kincső sporteredményeit.

Az idei év újdonsága, hogy a sportot összekötik a művészettel, a verseny ideje alatt kiállítóteret nyitnak, Mara Zsuzsanna restaurátor üvegre festett képeit tekinthetik meg az odalátogatók. A versenyre minden érdeklődőt szívesen látnak a Nagymező utca 47. szám alatt található klubban.

Csíkszereda, 2017. október 31.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774