Nemzetközi együttműködés a romák segítéséért

(0 Szavazat)32 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa részt vesz az Európai Bizottság Romákért romákkal elnevezésű partnerségi projektjében, melynek keretében célirányos kommunikációs tevékenységeket folytatnak a romákkal szembeni diszkrimináció és sztereotípiák ellen. A projekt további célja támogatni az önkéntes kezdeményezéseket, melyek a kölcsönös tanulást hivatottak előmozdítani, a testvérkapcsolatok kialakítását a helyi és regionális önkormányzatok között az Európai Unióban. 

A partnerség egyesíti a kisebb-nagyobb önkormányzatokat, az egyes országok különböző struktúráit. A kompetenciák, felelősségek és szükségletek országonként eltérőek lehetnek, de a kiválasztott partnerek állnak legközelebb a roma lakossághoz. A projektben résztvevők közszolgáltatásokért felelnek, minden partnernek hasonló a tevékenységi területe, ami jól megalapozhatja az együttműködést.

Kis költségvetésű projektek is tudják hatékonyan támogatni a helyi akciókat, a projektpartnerek pedig elkötelezettek ezek szervezésében.

Az első találkozót szeptember 1–2-án tartják Bukarestben, ahol a partnerek bemutatják a helyi, térségi helyzetet, találkoznak a projekt képviselőivel, és megtervezik tevékenységüket.

A projektben részt vesz Belgiumból Ghent város önkormányzata, Bulgáriából Aitos, Tundzha és Samokov városok önkormányzatai, Csehországból Karvina és Bruntal, Németországból a berlini munkaügyi szenátus és Hamm város önkormányzata, Spanyolországból Torrent önkormányzata, Franciaországból Nantes Metropole, Magyarországról Kisvárda és Nagykálló önkormányzatai, Olaszországból Nologna és Monserrato önkormányzatai, Romániából Beszterce-Naszód megye, Kolozs megye és Hargita megye tanácsa,  Szlovákiából Kosice Saka és Presov, Svédországból Gothenburg önkormányzata és Nagy-Britanniából Glasgow önkormányzata.

 

Csíkszereda, 2015. július 28.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774