Nemzeti összefogásra van szükség az elemi iskolások érdekében

(0 Szavazat)19 megjelenítés

– A magyar nemzetnek van múltja és jövője. A magyar nemzet egy hitében erős nemzet, ahogy ezt számtalanszor bizonyította a történelem során. Mindig összefogunk a bajban és ha szükséges harcolunk sajátos érdekeink érvényesítéséért – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Tatárdombi megemlékezésen tartott köszöntőbeszédében szeptember 8-án. 

– Minden múltbéli példában ott van a közös hit, az összefogás és a szeretet. Láthatjuk, hogy most újra beárnyékolódnak az tanévkezdés napjai olyan rossz döntések miatt, melyek megnehezíthetik az elemi osztályos gyerekeink mindennapjait a román nyelv-tanulás ügyében és a pedagógusaink számára is bizonytalanságot hoznak a hétköznapokba – emelte ki a megyeelnök és a tatárjárások idején tanúsított összefogásra buzdította az egybegyűlteket a kisiskolások érdekeinek érvényesítése  érdekében.

– Arra kérem a szülőket, a tanítókat, az 5-8. osztályok románszakos tanárait, hogy adjanak hangot az elégedetlenségnek.
Nem lehet minket megfosztani attól, hogy ennek az országnak az adófizető állampolgáraiként egyforma bánásmódban részesüljünk és nem lehet diákjainktól elvenni a sikeres érettségi és karrier lehetőségét. 
Elemi érdekünk, hogy az itthon felnövő nemzedék itthon is tudjon elhelyezkedni – hangsúlyozta Borboly Csaba.

– Az iskolaév elején évről-évre összegyűlünk, hogy imádságos szeretettel készüljünk a hosszú tanévre, hogy tudatosítjuk magunkban, hogy bármennyi nehézség is van előttünk, mi együtt, egymás kezét fogva, Isten gondviselő szeretetében bízva képesek vagyunk legyőzni minden akadályt – mondta Bőjte Csaba, ferences rendi szerzetes.

Csíkszereda, 2018. szeptember 9.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774