Nem teljesíti a szerződésben foglaltakat az egyik hóeltakarítással megbízott cég

Borboly Csaba: Elégtelenre vizsgázott az a cég, amelyik azért perelt, hogy egyedül ő hivatott téli karbantartást szolgáltatni 

(0 Szavazat)65 megjelenítés

Több lakossági bejelentés is érkezett az elmúlt napokban a hóeltakarítással kapcsolatban. A 138 és a 123B jelzésű megyei utakon tapasztalt elégtelen minőségű hótalanítás kapcsán jeleztek több hiányosságot a közösségi oldalon és több más felületen. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint felháborító, hogy miután több nehézség után sikerült minden megyei besorolású útra téli karbantartási szerződést kötni, még mindig a megyeelnök személyesen és a megyei tanács illetékes kollégái kénytelenek hétvégén is ellenőrizni a cégek munkáját. 

A megyeelnök szerint a fent említett két út esetében éppen azon cég munkájában találtak kifogást, amely a közbeszerzési procedúrát akadályozva kifogásolta és megóvta a többi jelentkező cégek jelentkezését miszerint azok nem rendelkeztek a téli karbantartáshoz szükséges minősítéssel, a CAEN kóddal, vagyis nincsenek erre szakosodva, így nem tudják majd ellátni a feladatuk.

„Ma délután felszólítottuk a céget, hogy az elmúlt 48 órában nem végezte el maradéktalanul a rá bízott utak karbantartását. Ugyan járható volt az út, de az elmúlt napokban nem cselekedtek időben, így a hétközepén le nem hóekézett, a forgalom által letaposott hóra szórtak csúszásgátlót. A január 19 és 20 között végzett munkálatokat alaposan elemezni fogjuk, amennyiben ezek minősége nem volt szakszerű és időben elvégezve azok értékét nem térítjük meg” – hangsúlyozta a megyeelnök hozzátéve, hogy a GPS rendszereken és a helyszíni ellenőrzések révén tudják ezt ellenőrizni.

A megyei önkormányzat elnöke ugyanakkor kiemeli, hogy mivel emelt díjas ügyeleti összeg is képezte az árajánlat tételét ezért elvárják, hogy az említett cég a nap 24 órájában ügyfélszolgálattal rendelkezzen, tekintve a térségünkre vonatkozó szélsőséges időjárási körülményeket is. A megyeelnök akár szerződésbontást is kilátásba helyez, amennyiben ezen esetek a jövőben fennállnak majd. Mint mondta, a megyei tanács illetékes kollégái annak ellenére, hogy nem tudják lefödni az összes megyei utat, gyakran hétvégéjüket feláldozva ellenőrzik az utak járhatóságát. Borboly Csaba személyesen Keresztúr- és Udvarhely térségében is ellenőrizéseket végzett. Elmondta, elengedhetetlenül fontos, hogy a lakosság is jelezze a problémákat is, hisz így gyorsan értesülnek a felmerülő gondokról és továbbra is kéri, hogy amennyiben a téli karbantartással megbízott cégek térségi felelősei nem válaszolnak a telefonhívásokra, azt jelezzék az info@borbolycsaba.ro vagy az info@hargitamegye.ro email címekre vagy a közösségi oldalon.

Fontos, hogy Hargita Megye Tanácsa munkatársai időben kapjanak értesítést, jelzést a problémás esetekről, másként a gyors közbelépésre nehezebben kerülhet sor és így a közösségi hálón megosztott fotókat, megjegyzéseket küldjék el a fentebb megjelölt email címekre is.

A megyei utak téli karbantartásával megbízott cégek és térségi felelőseinek elérhetőségei az alábbi hivatkozáson tekinthető meg:

http://hargitamegye.ro/upload/public/drumuri/NumereTelefoaneResponsabiliLoturi_2017-2018.pdf

Korábbi közleményünkben részleteztük a megyei besorolású utak karbantartásával megbízott cégek kötelességeit:

http://hargitamegye.ro/hirek/pontositas-a-teli-utkarbantartassal-kapcsolatosan.html

Csíkszereda, 2018. január 20.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774