Négyéves keretszerződést kötnek a tej és kifli szállítására

Helyi vállalkozások is jelentkeztek a kiírásra

(0 Szavazat)30 megjelenítés

Lezárult az elbírálási folyamata a pék- és tejtermékek szállítására kiírt pályázatnak. A nyertesek kihirdetése után november 7-ig lehet megóvni az eredményeket, ezt követően, ha nem lesz óvás november 8-án írják alá a szerződéseket a termékeket kiszállító vállalkozásokkal. Jó hír, hogy idéntől négy évre szóló keretegyezményt írnak alá a szóban forgó cégekkel, így jövőre elkerülhető a hosszas procedúra. A program idei késését többek között az új közbeszerzési törvény okozta, valamint a tanfelügyelőség június 30-án kapta meg a diáklétszám adatait. 

Ugyancsak jó hír, hogy a kiírásra helyi vállalkozások is jelentkeztek. A tejtermékeket négy vállalkozás fogja szállítani a megyében: a Dorna Lactate, a Simultan Kft., a Lactis Kft. és a Gordon Kft. A 27 kistérségből összesen 19-ben fog az utóbbi két Hargita megyei vállalkozás szállítani. A Lactis Kft. négy kistérség nyolc település kisiskolásainak, a Gordon Kft. pedig 15 kistérség 38 településén fogja biztosítani a tejtermékeket.

A péktermékek esetében 22 kistérségre hirdettek három nyertest, amelyek között szintén szerepel helyi vállalkozás is (Harmopan, Logistic Media Pop Art, Pan Abacs). A Harmopan 12 településre fog péktermékeket szállítani, a legtöbb településre azonban a tordai székhelyű Logistic Media Pop Art vállalkozás fogja kiszállítani a péktermékeket.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke reméli, a négyéves keretegyezmény beváltja a hozzá fűzött reményeket, és az elkövetkező tanévekben a hosszas bürokratikus procedúra valamelyest lerövidül. Ennek ellenére az elöljáró hangsúlyozta, hogy a mai rossz törvénykezések mellett ez sem garancia, ugyanakkor a tanévszerkezet folyamatos változtatása is befolyásolja a programot. – Sajnos nem sikerült elérnünk, hogy helyi vállalkozások szállítsák a megye összes településeire a termékeket annak ellenére, hogy többször próbáltunk egyeztetni mit tehetünk, hogy nagyobb esélyt kapjanak a kiírásokon az országos nagy cégekkel szemben, azonban egyetlen általunk szervezett megbeszélésen sem vettek részt, amely fontos lett volna, hisz sok esetben hiányos dokumentációt is adtak le – fejtette ki a megyeelnök.

Előző közleményünk részletes és átfogó képet ad a program nehézkes működéséről, amelyre a mostani négyéves keretegyezmény megoldást jelenthet.

Csíkszereda, 2016. október 27.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774