Négy ország művészei alkottak Csíkszeredában

Kiállítás nyílt az idei FREE Camp anyagából

(0 Szavazat)45 megjelenítés

Idén tizenharmadik alkalommal rendezték meg a FREE Camp Nemzetközi Képzőművészeti Műhelymunkát május 9–18. között Csíkszeredában. Az egy hét során készült munkákból május 18-án, csütörtök délután nyílt kiállítás a Megyeháza Galériában.

Az idei alkotótáborba négy országból érkeztek képzőművészek: Magyarországról Varga Edina, Ghyczy György, Fábián Zoltán és Révész Ákos, Ausztriából Fazakas Csaba, az Amerikai Egyesült Államokból Ava Rado Harte, Romániából Bakó Klára, Raluca Preda, Victor Vișan és Botár László.

Elsőként Botár László, az alkotótábor kurátora üdvözölte a tárlatlátogatókat, majd Ferencz Angéla, a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Kulturális Központ vezetője méltatta a tábort.

– A tizenhármas szám idén csak jót jelentett, egy nagyon egységes, szép anyag jött össze, ami gazdagítja a kortárs gyűjteményünket – hangsúlyozta Botár László, a tábor megálmodója.

– Idén is megvalósult az az eszme: szabadon meghívni az alkotókat, szabadon kigondolni a témákat, ami a FREE Camp alapgondolata – emelte ki köszöntőjében Ferencz Angéla.

A tárlatot Radu George Serafim bukaresti művészettörténész és Feledy Balázs budapesti művészeti író méltatta, majd a képzőművészek emléklapot vettek át.

– A festészet szabadsága nem szabadosság, hanem tudatosan megélt, átélt alkotói magatartás, az önkibontás szárnyalni is képes lehetősége. A csíkszeredai FREE Camp nemcsak nevében, de praxisában is ezt a szabadságot képviseli, olyan művésztelep, melynek résztvevői a hely levegője által inspiráltan a művészet kortársi atmoszféráját árasztják – fogalmazott méltatásában Feledy Balázs.

A tárlat május 31-ig látogatható a nap huszonnégy órájában.

Csíkszereda, 2017. május 19.


[ Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774