Napokon belül elkezdődik a megyei utak nyári karbantartása Gyergyó-térségében

Borboly Csaba: továbbra is számítok a lakosság közreműködésére, vigyázzunk együtt útjainkra!

(0 Szavazat)21 megjelenítés

Aláírták a szerződéseket az idei nyári karbantartási munkálatokra, így a jövő hét folyamán kezdetét veszik a munkálatok. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke térségi útja során, a tavaly nagyszabású munkálatokkal feljavított kovácspéteri úton számolt be az idei karbantartási szerződések részleteiről.

Gyergyó-térségében idén Ditró-Tölgyes között a 127-es megyei úton kövezéssel erősítik meg az utat, takarítják az átereszeket és sáncokat, valamint az elburjánzott növényzetet is lekaszálják. A jelenleg, gyakorlatilag járhatatlan 127A jelzésű, öt kilométeres megyei útszakaszt is feljavítják, ugyancsak kövezéssel egy jó minőségű makadám utat építenek, Neamț megye irányába. A 128-as úton Orotva irányába szintén kövezés lesz, valamint átereszcsere. Bélboron a 174A-n szintén javítják az átereszeket, valamint a megrongálódott korlátot.

A térség déli részén Úfalu és Szárhegy között a 126-os út mentén, valamint a 138-on kaszálás, sáncásás, és az átereszek takarítása és javítása várható. Kövezéssel erősítik meg a 153C és 153D jelzésű megyei utakat Gyergyóremete és Maros megye határa között, illetve a remetei hulladéklerakó és Gyergyóvárhegy között. Mindezen munkálatokat a gyergyóremetei Wikend Forest Kft. végzi.

Mint arról Borboly Csaba beszámolt idén a kovácspéteri úton nem lesz karbantartás mivel, jelenleg szakaszon útfelújítási beruházásra készülnek, amely tervei végső fázisban vannak, ezt követően pedig idén meghirdethetik a kivitelezési szerződést. A törvény pedig nem engedi, hogy egy szakaszon karbantartást majd ezt követően beruházást is végezzenek. Az út csíki részén, Balánbánya irányába azonban idén is folytatják a kövezett út megerősítését.

A megyei tanács elnöke továbbá beszámolt arról is, hogy a festésre és forgalombiztonsági táblák közbeszerzése még nem zárult le. A kátyúzási munkálatok szerződése mentén még viták vannak kivitelező cégekkel. – Korábban megkötött keretszerződés alapján kellene elvégezze a kivitelező Multipland Kft. és Viaduct Kft.. Előzően Hargita Megye Tanácsa részéről bevállaltuk a munkadíj növelését, a maximálisat, amit a törvény megenged az anyagár növelésére nincs törvényes alapunk. Bízom benne ezek a munkálatok is elindulhatnak idén – mondta Borboly Csaba, hozzátéve, hogy továbbra is szívesen fogadják a lakossági észrevételeket a munkálatok mentén, ezt a borbolycsaba@hargitamegye.ro címre küldhetik.

Csíkszereda, 2019. május 4.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774