Nagyobb hangsúlyt kell fektetni a családokat célzó tevékenységek népszerűsítésére

A javaslatok alapján a családok évét hirdethetné meg jövőre Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)30 megjelenítés

A családokat érintő tabutémák kibeszélésének céljával szervezett eseményt október 26-28. között az Erdélyi Háló Egyesület, melynek a csíksomlyói Jakab Antal Ház adott otthont

A hétvége során mélyrehatóan foglalkoztak azokkal a kihívásokkal, amelyekkel a családoknak kell szembesülniük a XXI. században. Terítékre került a házastársak közötti kommunikáció, a családon belüli kommunikáció, a titkok a családban és a gyerekeket, fiatalokat érintő modernkori problémák is.

Szeibert András, a magyarországi Háló Egyesület társelnöke elmondta, rövidtávú céljaik közé tartozik az egyesület kommunikációjának mielőbbi megerősítése, melyben segítségül hívnak minden érintettet, akinek bármilyen személyes tapasztalata van az egyesület tevékenységével kapcsolatosan.

– Mindenkire szükség van, hisz minden esemény, hír, jópofa történet és személyes élmény továbbadása hozzájárul ahhoz, hogy minél szélesebb körben ismertté váljon a Háló, tevékenységünk és céljaink – fejtette ki Szeibert András.

Az eseményen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki elmondta, az általa vezetett intézmény évek óta prioritásként kezeli a családok ügyét. – Amíg állami szinten is történnek ezirányú intézkedések, addig helyi és megyei szinten is sokat tehetünk a családokért, legyen szó kisgyerekesekről, vagy akár nagycsaládokról. Nyitottak vagyunk az együttműködésre, mitöbb, munkatársat is keresünk a megyei tanács család munkacsoportjába. Családban gondolkozunk, és fontosak számunkra keresztény étékeink – hangsúlyozta a megyeelnök.

Borboly Csaba azt is elmondta, minden szinten ösztönözni kell a döntéshozókat, hogy nagyobb szerepet vállaljanak a családok érdekében.

– Érdekeltté kell tennünk a helyi önkormányzatokat is és támogatnunk kell őket, hisz autonómiáról is csak akkor beszélhetünk, ha saját szintjén mindenki maximálisan elvégzi a feladat ráháruló részét – tette hozzá.

A megyei tanács elnöke kiemelte, a harmadik gyermek vállalás érdekében is erősíteni kell a kommunikációt és e téren is komolyabb vállalásokra van szükség.

A család témakörben történő kommunikáció hatékonysága érdekében Borboly Csaba létrehozott egy online felületet is a www.sli.do oldalon, ahol a #csalad eseménykód használatával bárki megoszthatja véleményét, javaslatait, akár anonim módon is arról, miként lehetne a családokat érintő támogatásokat kibővíteni, hogyan lehetne a meglévő rendszert fejleszteni, mik az esetleges hibák, min kellene változtatni stb.

A felület az esemény lejárta után is felkereshető és várunk minden építő kritikát, jó tanácsot, hisz az a tapasztalatunk, hogy együtt mindenre találunk megoldásokat – emelte ki a megyeelnök.

Az eseményen készült videó itt tekinthető meg.

Csíkszereda, 2018. október 28.


[ Családi hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774