Nagyobb figyelem irányul a gyergyói beruházásokra

Járda, villanyhálózat, bicikliút is szerepel a tervek között

(0 Szavazat)33 megjelenítés

Mivel a korábbi években szinte egyetlen gyergyói-medencei saját beruházás sem készült el, habár volt rájuk forrás belefoglalva a megyei tanács költségvetésébe, jelenleg több munkálatot is elkezdtek Gyergyó térségében, illetve több terv megvalósításáról egyeztettek az elmúlt időszakban. Ezek között szerepel járda építése Gyergyóalfaluban és Gyergyócsomafalván a Járdaépítési program keretében. Továbbá a villanyhálózat kiépítése, bicikliút létrehozása szintén Alfaluban, a kultúrotthon felújítása Borzonton, valamint a vízelvezetés megoldása Gyergyócsomafalván. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Bende Sándor, az RMDSZ Gyergyó Területi Szervezetének elnöke, parlamenti képviselő, Gáll Szabolcs és Márton László Szilárd polgármester, Barabás Csaba kabinetvezető, valamint a megyei tanács illetékes munkatársai ellátogattak a településekre április 6-án Bende Sándor meghívására.

- A térség képének, életszínvonalának javítása, rendezett arculatának kialakítása tekintetében örvendek, hogy Gyergyóban is elkezdődtek a beruházások, viszont nem mindenhol haladnak megfelelő ütemben. A biztonságos közlekedés érdekében szükség van járdára, ezért remélem, hogy időben befejezi a munkálatot a kivitelező – mondta Borboly Csaba a helyszínen.

Alfaluban március 20-án kezdték el a beruházást, azaz a Petőfi Sándor kultúrház előtti járda térkövezését, parkolók és zöldövezet kiépítését 0,16 km hosszúságban a 126-os jelzésű megyei út mentén. A munkálat kivitelezését a Bákó megyei Dasricom Kft. cég nyerte el, két hónap áll rendelkezésére. A tervezést Gyergyóalfalu község finanszírozta, a Sabe Kft. cég végezte el. A munkálat értéke több mint 152 ezer lej, amelyből a megyei tanács támogatása közel 77 000 lej.

Csomafalva polgármestere január 11-én nyújtotta be Hargita Megye Tanácsához a támogatási kérelmet arra, hogy a megyei út mellett járda épüljön. A tervezést a község finanszírozta, és a Planning office Kft. cég végezte el. A Járdaépítési program országos szinten majdnem egyedülálló beruházásnak számít, létrehozásában szerepe van a megyei tanács vezetőségének: Borboly Csabáa elnöknek, valamint Barti Tihamér és Bíró Barna Botond alelnöknek. Az említett program keretében Zetelakán is elkezdődött a járdaépítés márciusban, ott 2,8 km-es szakaszon dolgoznak.

Bende Sándor kifejtette, bízik benne, hogy a kivitelezők elkészülnek a járdával a bevállalt határidőn belül, meggyőződése, hogy a minőségi munkának köszönhetően szebb lesz a települések főtere.

A térségben szükséges fejlesztési prioritásokról március 30-án a területi RMDSZ szervezésében helyi polgármesterekkel egyeztettek, és az érintettek javaslatai alapján döntötték el, hogy a megyei tanács milyen tevékenységeket támogasson legyen szó megyei utakról, járdákról, községi utakról, turisztikai és más típusú beruházásokról. A kivitelezésre váró munkálatokról egy márciusban tartott terepszemle során élő bejelentkezés készült, amely megtekinthető: itt

Csíkszereda, 2017. április 6.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774