Nagy volt az érdeklődés a csíkszeredai könyvvásár iránt

(0 Szavazat)22 megjelenítés

Körülbelül négyszáz gyermeket és pedagógust szólított meg a május 9–12. között a csíkszeredai Erős Zsolt Arénában megtartott Csíkszeredai Könyvvásár, amelynek partnere volt a  Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Kájoni János Megyei Könyvtár és a Hargita Megyei Kulturális Központ. Az Olvasni jó! Olvasni öröm elnevezésű programba és népszerűsítésébe bekapcsolódtak az iskolák, Hargita Megye Tanácsa, a tanfelügyelőség. 

A sokféle iskolai program ellenére - dolgozatírások, országos felmérés, iskolanapok, pályázatok, iskolai könyvbemutatók - körülbelül négyszázan vettek részt a verses-zenés előadáson. Minden részt vevő gyerek és pedagógus emléklapot kapott a Bookart Kiadó jóvoltából. Csíkszentsimonból, Kozmásról, Csíkszentmártonból, Pálfalváról, Madéfalváról, Karcfalváról, Dánfalváról és Domokosról érkeztek a kisdiákok az őket kísérő pedagógusokkal, könyvtárosokkal. Csíkszeredából pedig a Nagy Imre Általános Iskola három alsó tagozatos osztálya és a Nagy István Művészeti Líceum kisiskolásai voltak jelen.

A  Veronaki zenekar kedves, bohókás tagjai nemcsak színvonalas gyermekekhez szóló zenét játszottak, hanem sikeresen bevonták a fiatal közönséget, így  jó hangulattal indult az idei könyvvásár megnyitója. A Mosó Masa mosodája című koncert után a kiadók standjainál nagy volt az érdeklődés, mindenki számára nagy élmény volt a sok színes könyv és társasjáték, és természetesen nagy volt az érdeklődés a Mosó Masa mosodája nyomtatott változata iránt is. A  fülbemászó dallamok, a személyes részvétel után a gyermekek érdeklődve forgatták a verses mese nyomtatott változatát, de a többi igényesen illusztrált nekik szóló kiadvánnyal is barátkoztak.

A pedagógusok visszajelzése alapján a diákok jól érezték magukat, és tartalmasnak találták a programot. A gazdag programkínálat és a különböző foglalkozások által a gyerekeknek lehetőségük volt az írott szóval és a könyvek világával, valamint az olvasás nagyszerű élményével megismerkedni, és közelebb kerülni az izgalmas, varázslatos olvasmányokhoz.

Csíkszereda, 2019. május 13.


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774