Nagy családban ünnepelnek a gyerekvédelmi rendszer gyerekei, fiataljai

VII. CSÁSZ karácsonyi ünnepség a csíkszeredai megyeházán

(0 Szavazat)41 megjelenítés

Hetedik alkalommal tartotta meg idén a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság az elhelyező központjaiban levő gyerekek és fiatalok Csodálatos az árva szeretete (CSÁSZ) elnevezésű közös karácsonyi ünnepségét december 19-én. A rendezvénynek a csíkszeredai megyeháza adott otthont, a megnyitón beszédet mondott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is.

Nehéz évet zár a vezérigazgatóság, de meglett annak az eredménye, hogy hittek egymásban, és kiálltak a vezérigazgatóság mellett, mondta a megyeelnök. A kitartásnak köszönhetően Hargita Megye Tanácsának anyagi krízishelyzetben levő alintézménye novemberben megkapta a kormánytól a költségvetés-kiegészítést, sőt, kétszer akkora összeget, mint más megyék, tette hozzá Borboly Csaba. A vezérigazgatóság munkatársainak megköszönte a megértést, mint mondta, bízik benne, hogy jó év lesz 2018, és további szép élményekben lesz részük. Ezért is fontosnak nevezte a hasonló rendezvényeket és találkozókat, ahol alkalom nyílik az érzések kifejezésére.

Elekes Zoltán, a vezérigazgatóság vezetője azt mondta, a hetedik alkalommal, karácsony előtt megtartott ünnepség kiváló alkalom arra, hogy örüljenek annak, hogy egy nagy családhoz tartoznak. A vezérigazgatóság húszéves fennállását ünnepli, ez idő alatt számos változás és rengeteg beruházás történt, amelyek mind arra irányultak, hogy a kedvezményezettek életkörülményeit javítsák. De a legbüszkébbek a gyerekekre és a fiatalokra, mondta Elekes Zoltán, akik előadásaikkal színpadra állnak, akik már elhagyták a rendszert és a felnőttek világában is megállják a helyüket. Sokukkal jó kapcsolatot ápolnak, az ünnepekre hazatérnek, hogy a nagy családban ünnepelhessenek, mondta az intézményvezető. 

A köszöntőbeszédek után néhány órán át az elhelyező központok gyerekcsoportjai léptek színpadra ünnepi műsorukkal.

Csíkszereda, 2017. december 19.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774