Munkamegbeszélés a székelyudvarhelyi Vállalkozói inkubátorház működtetéséről

(0 Szavazat)43 megjelenítés

Végső szakaszába érkezett Hargita Megye Tanácsának Innovatív gazdaságfejlesztési központ Hargita megyében – Harghita Business Center – Vállalkozói inkubátorház elnevezésű projektjének kivitelezése. A regionális szinten első és egyedülálló kezdeményezés az udvarhelyszéki gazdasági élet szereplőinek, főként a kezdő és a fiatal vállalkozóknak/vállalkozásoknak kíván segítséget nyújtani.

Hargita Megye Tanácsa elkötelezett amellett, hogy az elkészült és berendezett épület működtetését olyan helyi önkormányzatra, illetve önkormányzati csoportosulásra, vagy akár helyi civilszervezetekre bízza, amelyek szívügyüknek tekintik ezt a tevékenységet, és rendelkeznek az intézmény rendeltetésszerű működtetéséhez szükséges anyagi és humán erőforrásokkal.

A megyei tanács munkamegbeszélést tart március 8-án, kedden 14 órától a székelyudvarhelyi Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont székhelyén, ahova várnak minden érdeklődőt, aki anyagi vagy szellemi tőkével hozzá tud járulni a Vállalkozói inkubátorház működtetéséhez. Felhívják a figyelmet, hogy az idő rövidsége miatt további egyeztetésekre a működtetéssel kapcsolatban csak azokkal lesz lehetőség, akik a megbeszélés után legtöbb 48 órán belül, írásos szándéknyilatkozatot nyújtanak be Hargita Megye Tanácsához.

Az egyeztetésen ismertetik azok a feltételeket, illetve vállalásokat is, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az épület a rendeltetésének megfelelően tudjon működni.

Mint ismeretes, az Operatív Program 4.2-es „Szennyezett és használaton kívüli ipari területek rehabilitációja és új rendeltetéshez való előkészítése” beavatkozási terület keretében benyújtott pályázat 2012-ben kedvező elbírálásban részesült, az épület hamarosan elkészül. A működtetéssel kapcsolatosan az elmúlt időszakban többen is jelezték a szándékukat, de írásos konkrét vállalás, valamint egy olyan működési terv, amely figyelembe veszi az európai uniós pályázatban vállalt kötelezettségeket az épület rendeltetés szerinti működtetésére vonatkozólag, nem érkezett Hargita Megye Tanácsához, ezért az intézmény munkatársai egy utolsó egyeztetésre hívják az érdeklődőket. Ahhoz, hogy az udvarhelyi vállalkozói szféra „forrásközpontjává” váljon az ingatlan, szükség van egy átlátható és fenntartható vállalkozóbarát intézmény megteremtéséhez, melyben mindenki szerepvállalása meghatározó alkotóelem lehet.   

Csíkszereda, 2016. március 3.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774