Munkamegbeszélés a csíksomlyói és a csíkszeredai kórházban

Hangsúlyosabb kommunikáció, nagyobb nyomás a minisztériumra

(0 Szavazat)203 megjelenítés

A Csíksomlyói Tüdő- és Fertőzőosztályon és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Korbonctanán lévő problémákról valamint ezek lehetséges megoldásairól tartottak munkamegbeszélést január 18-án, szerdán. A helyszínre látogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Zonda Erika és Birta Antal vezérigazgató, Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője, valamint jelen volt dr. Demeter Ferenc, a kórház menedzsere, dr. Konrád Judit orvos igazgató. 

Dr. Kurkó Csilla tüdőgyógyász főorvos ismertette a problémákat, amelyekkel a csíksomlyói kórházban küszködnek, ezek között szerepelt a meszelés hiánya, elmondásuk szerint 15 évvel korábban volt teljes meszelés az épületben. Továbbá elkorhadt az ablakok kerete, hiányoznak ablakszemek, új zárakra lenne szükség, a mosdókat is fel kellene újítani. A főorvos elmondta, önerőből is tesznek például asszisztenseik meszeltek újra termeket. Hozzátette, nem várják a sült galambot, de a felújítások meghaladják az ők erőjüket.

A megyeelnök az elhangzottak alapján javasolta, hogy keressenek szakembert, aki részletes felmérést készít arról, hogy milyen munkálatokra van szükség, továbbá a közösségi oldal és a sajtó segítségével hangsúlyosabban is közölhetik problémáikat. Ajánlotta, hogy kössenek keretegyezményt a munkálatokra, majd bármikor köthetnek alszerződéseket. Szorgalmazta, hogy forduljanak a minisztériumhoz  is segítségért. Ezzel kapcsolatosan Tar Gyöngyi javasolta, hogy kezdjék el a munkálatokat, mert tapasztalata szerint a minisztérium könnyebben ad már megkezdett munkálatok befejezésére pénzt, mint új beruházásra.

A megyei tanács már évek óta foglalkozik a Csíksomlyói Tüdő- és Fertőzőosztály kérdésével, a két osztály elköltöztetésével felszabadulna az épület az egyház számára, amely a rendszerváltás után visszakapta a csíksomlyói ingatlant, tehát régi igénynek tennének eleget.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Korbonctan osztályán dr. Jurcsuk Olga részletezte, hogy milyen változtatásokra lenne szükség. Új kijáratot szeretnének, kórszerűbb felszerelést, új villanyhálózatot, és több orvost, valamint a jelenlegi fűtésrendszert is kifogásolták a patológián dolgozók, továbbá elhangzott, a kórház honlapjára is ráférne az újszerűsítés. A korbonctan egyik orvosa megemlítette, hogy Hargita megyében az egészségügyi biztósítónak nincs szerződése imunhisztó kémiai reakciókra, ami fontos onkológiai vizsgálatoknál, ezért a betegeknek fizetnük kell, pedig ez más megyékben ingyenes.

Csíkszereda, 2017. január 18.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774