Módosító javaslatokat fogalmaztak meg a tej-kifli programra

A helyi termelőket segítenék

(0 Szavazat)148 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa módosító javaslatokat fogalmazott meg a kormány tej-kifli programjának észszerűbbé tétele érdekében. A módosításokkal többek között szeretnék elérni, hogy a helyi forgalmazók, termelők előnyhöz jussanak a kiírások során, és a gyerekek jobb minőségű helyi termékeket kapjanak a program keretében. 

A módosítások arra irányulnak, hogy így elkerüljék azokat a rossz tapasztalatokat, amelyek a más megyékből érkező beszállítók okán adódtak, amelyekről többször cikkeztünk. A javaslatok többek között kitérnek arra is, hogy a megyei tanácsok helyett a helyi önkormányzatok kössenek szerződést a helyi beszállítókkal, könnyebbé és követhetőbbé téve a program működését. Ugyanakkor nemcsak a legkisebb árajánlatot vennék figyelembe, mivel sok gyermek számára a napi tej, kifli és gyümölcs jelenti az egyetlen ebédet, fontos kritérium kellene legyen azok minősége is az ár mellett. Szerződésbontás esetén a módosítások értelmében a kiírásra letett második legjobb jelentkezővel kötnének szerződést.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint ezen módosításokkal a helyi termelőknek szeretnének kedvezni, hogy a jövőben elkerüljék a visszás és kilátástalan helyzeteket, amelyekre számtalanszor volt már példa a más megyékből jelentkező beszállítók esetében.

Csíkszereda, 2017. augusztus 3.


[ Tej-kifli program ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2023, február»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774