Modern felszerelésekkel gazdagodott a csíkszeredai Kós Károly szakközépiskola

(0 Szavazat)14 megjelenítés

Korszerűsített tanműhelyeket adtak át a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskolában szombaton, május 21-én. A modern felszerelések beszerzését 90 ezer lejjel támogatta Hargita Megye Tanácsa, magyarországi támogatást pedig a 2015-re meghirdetett, a külhoni magyar szakképzés éve keretében kaptak. 

Az átadási ünnepségen jelen volt Potápi Árpád, a magyar miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, illetve meglátogatta a korszerű tanműhelyeket Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint Ferencz-Salamon Alpár és Burus-Siklódi Botond megyei tanácsosok is.

Potápi Árpád beszédében az anyanyelvű szakoktatás fontosságát emelte ki, amely nagyban segíti a szülőföldön való boldogulást.

Hargita Megye Tanácsa kiemelten támogatja a szakoktatás fellendítését. Már harmadik éve foglalkoznak ezzel a kérdéskörrel, és habár az intézménynek nem közvetlen hatásköre a szakoktatás, prioritásként kezelik az ügyét. Amint Borboly Csaba többször hangsúlyozta, alintézményeik keretében igyekeznek szakképzéseket szervezni, beleértve a speciális oktatást is, illetve felméréseket is végeztek a kereslet-kínálat, valamint a fiatalok igényeinek feltérképezésére.

– A fiatalok itthon tartásának is egyik lehetősége, hogy szakmát tanuljanak, ami megélhetést biztosít számukra. Mára sikerült elérni, hogy Hargita megyében jóval több szakmában van oktatás, mint más megyékben. A cél, hogy minél több fiatal találja meg itthon a boldogulás lehetőségét, akár saját vállalkozások indításával – nyilatkozta a megyeelnök.   

Szél János iskolaigazgató ismertette: a szakközépiskolában három építőipari szakmát - kőműves, épületgépész és ács-asztalos-parkettázó - tanulnak a diákok, a szóban forgó támogatásokkal egyengető, vastagságoló gyalugép, korszerű csiszológép és különböző kézi elektromos szerszámgépek, hegesztőfelszerelések kerültek a tanműhelyekbe.

 

Csíkszereda, 2016. május 22.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774