Minden közberuházás közérdek – bővült az online platform

Az átláthatóságot biztosítja a saját fejlesztésű oldal

(0 Szavazat)45 megjelenítés

– Szokatlan dolog sokak számára, hogy kihasználva a különböző felületeket kommunikálunk, és a döntések meghozatalának folyamatába bevonjuk a megye lakosságát, ezért gyakran éri kritika is a házunk táját. Prioritásként kezeljük az átláthatóságot és a megye lakosaival történő párbeszédet, ezt a célt szolgálja az egyre bővülő http://beruhazasok.hargitamegye.ro/ oldalunk – nyilatkozta a rendkívüli tanácsülés után Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Az október 4-én, szerdán délután a csíkszeredai megyeházán megtartott tanácsülésen Barabás Csaba kabinetigazgató ismertette a tanácsosoknak az általa kifejlesztett rendszert, amely egyedülálló a maga nemében az országban.

– A honlap célja egy adatbázis létrehozása és a teljes átláthatóság biztosítása, akár okostelefonnal is – emelte ki Barabás Csaba, az elnöki kabinet vezetője, aki az új Lapozó menüpont előnyeit ismertette.

– Olyan beruházásokat vettem vissza saját hatáskörbe, amelyek földre voltak esve, de a közösségi tért is kihasználva, valamint a lakossággal való napi szintű párbeszédnek meglettek az eremdényei. Utakat avatunk, tervezéseink vannak folyamatban, és jó hogyha erről az ott élő emberek első kézből kapjanak információt, ezt szolgálja a a kétnyelvű http://investitii.hargitamegye.ro/ oldal is! – emelte ki Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Az országban egyedülálló az a saját fejlesztésű platform, ahol Hargita megye beruházásairól kaphatnak információt a lakosok és a döntéshozók. A biztos, nyugodt fejlődést és az átláthatóságot szolgálja a beruházások listáját is tartalmazó honlap, amely egy új menüponttal is bővült – írja közösségi oldalán a megyeelnök. A megye lakosait arra kérte, hogy bármilyen észrevételük van a beruházásokkal kapcsolatosan azt jelezzék, hisz a platform erre is lehetőséget biztosít.

– Bízom benne, hogy megyénk más települései is csatlakozni fognak a rendszerhez, hisz minden közberuházás közérdek és közérdekben nincsenek titkok! – summázta Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2017. október 4.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774