„Minden gyerekben ott van a tehetség és a tisztaság”

Megkezdődött a Kárpát-medencei Gyerekvédelmi Konferencia Csíksomlyón

(0 Szavazat)32 megjelenítés

Megkezdődött a kétnapos Kárpát-medencei Gyerekvédelmi Konferencia, a szakemberek és munkatársak találkozójának hivatalos megnyitóját a csíksomlyói Jakab Antal Házban tartották április 24-én, kedden. Az első külhoni konferencia főszervezője a csíkszeredai Csibész Ifjúsági Egyesület, társszervezői Hargita Megye Tanácsa és alintézménye, a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság. A megyei tanács részéről Bíró Barna Botond alelnök köszöntötte a résztvevőket, és jelen volt Kolozsvári Tibor tanácsos, a megyei tanács Család munkacsoportjának vezetője.

A konferencia a közös problémák megbeszélésének és a közös programok megtervezésének helyszíne, egyik fő íve a tehetséggondozás.

Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője elmondta, egy nagy álom vált azzal valóra, hogy meg tudták szervezni a konferenciát Csíksomlyón, ezért köszönet illeti a támogatókat. Minden konferencia tapasztalata az, hogy nagy öröm, mondhatni ajándék minden hasonló találkozó. Új szakmai információkkal gazdagodnak, de biztatást is kapnak egymástól a rendszerben dolgozó munkatársak, ezért nemcsak szakmai, hanem szellemi töltekezés is minden alkalom, fogalmazott az igazgató.

A hátrányos helyzetű gyerekekkel való foglalkozás közben, egy hasonló szakmai konferencia a töltekezés lehetősége, erősítette meg Gergely István, a Csibész Ifjúsági Egyesület elnöke, aki oázisnak nevezte a csíksomlyói konferenciát.

Mindenki családra, szeretetre, biztonságra vágyik, és a gyerekvédelmi rendszerben dolgozók munkájának felbecsülhetetlensége abban áll, hogy mindezt megkapják, illetve fontosságát átérezzék a hátrányos helyzetből érkező gyerekek is, mondta Bíró Barna Botond. A mai európai trendek nem védik kellőképpen a társadalom alapvető sejtjét, a családot, a fogyasztói társadalomban megváltoznak a prioritások, a hagyományos családokban is a szülők egyre több munkát vállalnak, ami sok esetben a családi kapcsolatok rovására megy, fejtette ki Hargita Megye Tanácsának alelnöke. Minden gyerekben ott van a tehetség és a tisztaság, fogalmazott Bíró Barna Botond, és a gyerekvédelmi rendszer munkatársainak feladata, hogy az ott nevelkedő gyerekek ne éljék meg ezt korlátként, ahogy a Kárpát-medencében sincsenek korlátok, hiszen a gyerekvédelmi rendszer szakemberei, munkatársai össze tudnak gyűlni tanácskozni. Az ő munkájuk hivatás, hogy az általuk nevelt gyerekek megismerjék a család fogalmát, zárta beszédét Bíró Barna Botond, aki a megyei tanács további támogatásáról biztosította a Hargita megyei szakmai intézményt.

A köszöntőbeszédek után plenáris előadások, majd a délután folyamán műhelymunkák zajlanak, holnap pedig terepszemlével folytatódik a szakmai program.

Csíkszereda, 2018. április 24.  


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774