Milyen kihívásokkal szembesülünk a digitális oktatás fejlesztésének folyamatában?

Nemzetközi workshop a digitális oktatásról, a Régiók és Városok Európai Hetén

(0 Szavazat)44 megjelenítés

A COVID-19 világjárvány összefüggésében nehézségek adódtak a digitális kompetenciák terén, különösen a kevésbé fejlett régiókban, ami befolyásolhatja a hallgatók és a tanárok oktatási teljesítményét egyaránt. 

Az ebből adódó problémák és nehézségek, az uniós támogatási lehetőségek, beruházások megismerésének céljából szervez szakmai workshopot Hargita Megye Tanácsa október 8-án 14 órai kezdettel, amelyet idén online követhetnek a Régiók Európai Bizottsága által évente megrendezett Régiók és Városok Európai Hete eseménysorozat keretében. A szakmai konferenciát az alábbi linken követhetik:

https://cor.borbolycsaba.ro/

– Fontosnak tartjuk, hogy kiváló szakemberek bevonásával eljuttassuk magasabb szintekre, a Hargita megyét érintő digitalizációval kapcsolatos problémákat, ugyanakkor a digitális oktatás kihívásaiban partnerekre találjunk, támogatásra és olyan megoldásokra, amelyeket helyi szinten is alkalmazni tudunk. A helyi és regionális önkormányzatoknak vezető szerepet kell vállalniuk ebben a kérdésben és részt kell venniük az uniós programokban a helyi kihívások mielőbbi kezelése, illetve megoldása érdekében. A Régiók és Városok Európai Hete programsorozat egyedülálló kommunikációs és hálózatépítési platformmá nőtte ki magát, amely Európa minden részéről összehozza a régiókat és városokat, azok politikai képviselőit, tisztviselőit, szakértőit és tudományos szakembereit. Bízunk abban, hogy a workshop egy jó lehetőség lesz az aktuális helyzet bemutatására, ugyanakkor partnereink részéről is kapunk javaslatokat, észrevételeket és támogatást – fejtette ki Borboly Csaba, a bizottság tagja és raportőre.

 

A workshopon felszólalnak: Borboly Csaba, a Régiók Bizottságának tagja és Hargita Megye Tanácsának elnöke, Winkler Gyula, európai parlamenti képviselő, a Kulturális és Oktatási Bizottság tagja, Kovács Irén, államtitkár, Romániai Oktatási Minisztérium, Bocskor Andrea, az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottságának alelnöke, Simona Petkova,  Európai Bizottság Oktatási és Kulturális Főigazgatóságának részéről, Csák László EU-politikai szakértő, Markku Markkula  a Régiók Európai Bizottságának alelnöke. A felszólalásokat a felmerülő kérdések megválaszolása, megvitatása követi.

 

A workshop kezdetéig bárki felteheti kérdéseit, leírhatja javaslatait, észrevételeit minden olyan kihívás kapcsán, amely a digitális oktatást érinti. Ha tehetik juttassák el javaslataikat, kérdéseiket, problémáikat a sli.do alkalmazást használva, a belépéshez írják be: #DIGITALEDUCATION

 

Csíkszereda, 2020. október 6.

 


[ Nemzetközi hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774