Mese, vers és népdal az iskolában

(0 Szavazat)26 megjelenítés

Második eseményére is sor került a Csorgó egyesület „Mese, vers és népdal az iskolában” című programjából, melyre támogatást Hargita Megye Tanácsától pályázott. Az első eseményre október 10-én került sor.  A mesemondó versenyre a  Mártonffy György Általános Iskola tanulói közül 32-en neveztek be. A versenyt a karcfalvi kultúrotthonban szerveztük meg.

A zsűri tagjai (Ágoston Andrea, Dobos Melinda, Gábor Emília, Kozma Anna és Szabó -Biró Brigitta) kiválasztották a legügyesebb  mesemondókat, akik október 14-én Csíkmadarason képviselhették iskolánkat a körzetek versenyén.

2019. november 8-án zajlott a VIII. „Jenőfalvi, csíkkarcfalvi…” népdalverseny a karcfalvi kultúrotthonban.  A versenyre a Mártonffy György Általános Iskola 30 tanulója nevezett be. Miután mindenki megmutatta tehetségét, egy meglepetés-vendéget köszönthettünk körünkben, Fodor Szilvia személyében. Ezt a csengő hangú csicsói lányt láthattuk-hallhattuk már a Fölszállott a páva tehetségkutató műsorban, de élőben még inkább elbűvölt mindenkit gyönyörű énekével. Az ő fellépését közös népdaltanulás követte, végül pedig a versenyzők díjazására került sor. A zsűritagok (Bőjte Mária, Dobos Melinda, Fábián Attila, Kozma Anna, Tankó Barbara) értékelése alapján a következő tanulók kaptak díjat:

Előkészítő osztály: I. díj: Bogács Linda

                               II. díj: Bíró Anett

                               III. díj: Fazakas Bernadett

I-II. osztály: I. díj: Gidró Adorján

                     II. díj: Nagy Zsombor

                     III. díj: Sugár Anett

III-IV: osztály: I. díj: Márton Rebeka

                         II. díj: László Boglárka

                         III. díj: Albert László

V-VI. osztály: I. díj: Antal Apollónia

                        II. díj: Sugár Andor

                        III. díj: Gidró Tímea

VII. osztály: I. díj: Farkas Brigitta

                     II. díj: Bartalis Dalma

Ismételten köszönetet mondunk Hargita Megye Tanácsának, a karcfalvi Larix Közbirtokosságnak, a jenőfalvi Tercs Közbirtokosságnak, valamint a Csorgó Egyesületnek, mert az ő segítségük révén ez alkalommal is minden versenyzőt könyvjutalomban részesíthettünk, a díjazottak pedig két könyvvel lettek gazdagabbak. Köszönjük Karcfalva Helyi Tanácsának, hogy most is rendelkezésünkre bocsátotta a kifűtött termet, nem utolsó sorban pedig köszönet illeti a Mártonffy György Általános Iskola munkaközösségét a tanulók felkészítéséért, valamint a verseny szervezésében és lebonyolításában nyújtott segítségéért.

(Antal Etelka és Ambrus Irma szervezők)


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774