Mentőautók az önkéntes tűzoltóknak

Elbírálták a felajánlott gépjárművekre benyújtott igényléseket

(0 Szavazat)48 megjelenítés

Kiértékelték Hargita Megye Tanácsánál azokat az igényléseket, amelyeket az önkéntes tűzoltók egyesületei küldtek be használt mentőautóra. Borboly Csaba megyeelnök korábban azzal a kéréssel fordult a Hargita Megyei Mentőszolgálathoz, hogy a már nem használt, de még működőképes mentőautókat adják át azoknak az önkéntes tűzoltó-alakulatoknak, amelyek igényt tartanak rá. A mentőszolgálat pozitívan reagált a kérésre, és 24 leírt mentőautót ajánlott fel a Hargita megyei önkéntes tűzoltó-alakulatoknak.

A megyei tanácshoz 22 igénylés érkezett, összesen 22 gépjárműre. Az elbírálóbizottság – amelynek tagja Borboly Csaba elnök, Kassay L. Péter és Szentes Antal megyei tanácsos, Kiss Tímea Gabriella, az elnöki kabinet munkatársa, valamint Zólya Zoltán osztályvezető – az igénylések alapján javasolt listát a napokban közli az érintett egyesületek vezetőivel, a polgármesterekkel, valamint a megyei mentőállomás vezetőjével. A javaslat összeállításánál figyelembe vették az igénylő település nagyságát és a helyi önkéntes tűzoltóság jelenlegi felszereltségét a készenléti felügyelőség adatai alapján. A mentőautókat a szolgálat által közölt jegyzék alapján a következőképpen kategorizálták: tíz motorikusan működőképes, nyolc nem üzemképes, hat pedig alkatrésznek használható fel. Az átalakítási költségeket és az ezzel járó műszaki vizsgálatot az egyesületeknek kell biztosítaniuk.

– Nagyra becsüljük azok munkáját, akik életüket nem féltve a bajba jutott embertársaikon segítenek, és mindezt önkéntesen teszik. Ezért is Hargita Megye Tanácsa az évről évre meghirdetett pályázati kiírásával, valamint közvetlen támogatásokkal próbálja erősíteni az önkéntesek munkáját – nyilatkozta Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2017. január 20.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774